LJETO U KNJIŽNICI: MICRO BIT radionicom djeci omogućeno da uđu u svijet informatike na zabavan način

1536 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. srpnja 2019. – Atraktivnom i za djecu iznimno zanimljivom dvodnevnom MICRO BIT radionicom NG ljetna STEM revolucija nastavljeno je ovogodišnje Ljeto u knjižnici.
Zbog radova na Domu kulture današnja i sutrašnja radionica održavaju se velikoj gradskoj vijećnici. Voditelji radionice su David Markolović i Vedran Serdar iz tvrtke DEEP DATA, a suvoditeljice su Biljana Radoš i Biljana Dakić.
-Danas imamo priliku vodit radionicu MICRO BIT, odnosno micro računalo i pomoći djeci da u ranijim godinama uđu u svijet informatike na jedan zabavan način, da upoznaju programski kod. Isto tako namjera nam je i da ih pripremimo za budućnost. Danas nam je informatika izrazito važna u životu jer se s njom svakodnevno susrećemo.
Ovom radionicom želimo da djecu kroz zabavu potaknemo da nešto i nauče. Jako je važno upoznati djecu s informatikom u radnoj dobi. Ako ih već tada privučemo informatici oni se još više zainteresiraju i sami pokušavaju nešto napravit jer danas imaju pristup internetu i računalima i mogućnost da najbolje iskoriste ono što znaju. Djeca danas uče puno bolje od odraslih i zato je bitno da ne budu samo na igricama već i da nauče kako se te igrice rade – kazao je David Markolović.

Related Post

GORJELA DVA AUTOMOBILA

Autor - 28/05/2018 0
SLAVONSKI BROD, 28. svibnja 2018. – Ovog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodila su se dva požara osobnih automobila.…