25. DRŽAVNO NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“

Ekipa Brodsko-posavske županije koju su predstavljali učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela pod vodstvom učitelja Mate Šimunovića osvojila je 5. mjesto od 21 ekipe.

U Zadru je od 23.-26.5.2017. godine održano 25. DRŽAVNO NATJECANJE učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom pod nazivom „SIGURNO U PROMETU“.

Ovogodišnje, 25. državno natjecanje „Sigurno u prometu”, u organizaciji Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva unutarnjih poslova RH, održano je u Osnovnoj školi Zadarski otoci u Zadru. Kao i prethodnih godina, na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika petih i šestih razreda osnovne škole, iz svih županija, a svaka ekipa brojala je četiri natjecatelja i to dvije djevojčice i dva dječaka koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Nastupila je tako 21 ekipa s ukupno 84 natjecatelja, a ovom su prilikom pokazali stečena znanja iz poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vještine u upravljanju biciklom na prometnom vježbalištu.

Pojedinačni pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja su:

  • kod dječaka:

  1. ALEN JURINA, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica Krapinsko-zagorska županija
  2. LOVRO SMIČIĆ, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo Brodsko-posavska županija
  • kod djevojčica:

  1. MARIJA ŠVALJEK, Osnovna škola Sveti Križ Začretje Krapinsko-zagorska županija

  2. FRIDA HORVAT, Osnovna škola Strahoninec Međimurska županija

Pobjednici natjecanja, prve dvije djevojčice i prva dva dječaka predstavljati će ekipu Hrvatske na europskom natjecanju koje će se održati krajem rujna u Albaniji. Dakle u ekipi Hrvatske bit će i učenik Lovro Smičić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela.

Poredak prvih pet županija u ekipnom dijelu natjecanja:

1. Koprivničko-križevačka

2. Međimurska županija

3. Krapinsko-zagorska

4. Splitsko-dalmatinska

5. Brodsko-posavska

Ekipa Brodsko-posavske županije osvojila je 5. mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji 21 ekipe i pokazala dobro znanje iz prometnih pravila i propisa i zavidnu vještinu upravljanja biciklom.

Ekipu Brodsko-posavske županije predstavljali su učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela i u pojedinačnom djelu natjecanja od 42 dječaka i 42 djevojčice iz svih županija i grada Zagreba postigli zapažene rezultate:

  • dječaci

Lovro Smičić, 2. mjesto pojedinačno

Luka Ivanišević, 22. mjesto pojedinačno

  • djevojčice

Marta Dokuzović, 5. mjesto pojedinačno

Veronika Pospišil, 23. mjesto pojedinačno

Učenike je za natjecanje pripremio i vodio njihov učitelji tehničke kulture Mato Šimunović, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo.

Do sada su učenici iz Starog Petrovog Sela u ekipnom djelu natjecanja bili 9 puta prvi, 5 puta drugi i 3 puta treći u Hrvatskoj a Lovro Smičić bit će 22. učenik iz Petrovoselske škole na Europskom natjecanju.