BRAVO MAJSTORI

901 0

SLAVONSKI BROD – Kuhari , mesari, frizeri i stolari zanimanja su za koja su danas u prostorijama Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, dodijeljene majstorske diplome.

Županije iz kojih dolaze kandidati tako su postale bogatije su za 22 nova majstora.

 

Okupljene su pozdravili predsjednica komore Jelena Ivaniš i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, koji je ujedno i uručio diplome polaznicima.

 

Čestitajući dobitnicima diploma, župan Marušić istaknuo je: „Teško je danas biti obrtnik. Svjesni smo svi situacije u kojoj su obrtnici danas na tržištu i situacije koja ih tjera da odlaze iz Hrvatske. Čak 50% prihoda, bruto prihoda, obrtnici danas izdvajaju za državu od koje za uzvrat ne dobivaju ništa. Novi ministar obrta, gospodin Horvat, upravo jučer je u Novoj Gradiški svjestan ove činjenice, najavio da će nova Vlada pokušati taj omjer pokušati okrenuti u korist obrtnika“.

 

Predsjednica komore Jelena Ivaniš dodala je kako je do sada na području Brodsko- posavske županije majstorski ispit položilo ukupno 375 kandidata u preko 20 obrtničkih zanimanja.

 

Svečanosti dodijele diploma nazočili su i potpredsjednik Obrtničke komore Tomislav Šimić i predsjednica Udruženja obrtnika Slavonski Brod, Anka Šakić.

Related Post