OŠ „ANTE STARČEVIĆ“ REŠETARI: Proslavili Dan škole i završetak projekta „Most prijateljstva“ Ilinden -Rešetari

4577 0

REŠETARI – Učenici i učitelji OŠ „Ante Starčević“ u petak su dvostruko slavili. Svečanom akademijom obilježili su Dan škole i završetak projekta „Most prijateljstva“: Ilinden -Rešetari. Tim povodom ugostili su predstavnike projektnog tima OŠ „Goce Delčev“ iz Ilindena u Makedoniji predvođene ravnateljicom škole Dušankom Krstevskom. Ostvaren je osnovni cilj ovog međunarodnog projekta, a to je razmjena učenika ove dvije škole koji su iskoristili priliku da se međusobno bolje upoznaju i sklope prijateljstva te više saznaju o Hrvatskoj, odnosno Makedoniji.

U školskoj sportskoj dvorani bilo je svečano i veselo. Uz učenike i učitelje i njihove goste iz Makedonije dvoranu su napunili roditelji, a nazočni su bili umirovljeni djelatnici škole, predstavnici udruga i društava, općinski načelnik Zlatko Aga i ravnatelji osnovnih škola novogradiškog kraja.

-Uistinu imamo razloga biti sretni i ponosni jer smo sudionici završnice međunarodnog projekta „Most prijateljstva„ Ilinden-Rešetari. Projekt je nastao temeljem sporazuma koje su potpisale općine Rešetari i Ilinden. Zato iskreno pozdravljam načelnika Zlatka Agu, koji je sa kolegom Žikom Stojanovskim, načelnikom općine Ilinden, 2012. godine pokrenuo u ovu suradnju. Ovaj projekt smo utemeljili krajem prošle godine uz nesebičnu pomoć dvaju Općina. Sa našim učenicima smo bili u Općini Ilinden i iskreno se zahvaljujem na gostoprimstvu. ravnateljici i načelniku. Ono što smo tamo doživjeli dio toga želimo im vratiti. U ovom projektu smo imali priliku pokazati različitosti, kulturu, tradiciju i običaje, ali i vidjeli da imamo puno toga zajedničkoga. – kazao je ravnatelj Tihomir Batalo i iskrenu dobrodošlicu u Rešetare zaželio gostima iz Makedonije.

Načelnik Zlatko Aga izrazio je zadovoljstvo što je prijateljstvo dvaju općina prenijeto i na prijateljstvo dvaju škola. Dodao je da škole u Općini Rešetari imaju značajno mjesto i da će zato suradnja između Općine i OŠ „Ante Starčević“ i dalje biti na visokoj razini, jer je interes stvoriti što bolje za pohađanje nastave. Najavio je i nove projekte koji će se realizirati.

Nazočne je pozdravila i Dušanka Krstveska, iskazala je zadovoljstvo realizacijom zajedničkog projekta i zahvalila se na gostoprimstvu.

Povodom Dana škole ravnatelj Tihomir Batalo uručio je priznanja i poklone onima koji su u OŠ „Ante Starčević“ postigli najvrednije rezultate. Istaknuo je brojne izvanastavne aktivnosti u školi, a dio toga što se to radilo s učenicima moglo se vidjeti i u programu izvedenom na svečanoj akademiji. Zahvalnice i poklone dobili su i gosti iz Makedonije i Općiina Rešetari. Uz zahvalu za doprinos koji je dao školi, ravnatelj Tihomir Batalo prigodan poklon uručio je Branku Horvatu, učitelju tjelesne i zdravstvene kulture, koji odlazi u mirovinu.

Related Post

RADOST ŽIVOTA

Autor - 23/05/2014 0
DAVOR, 23. svibnja 2014. – U utorak, 20. svibnja požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je rodnu župu Davor te u…