NAŠI U NJEMAČKOJ

593 0

GERLINGEN, 20. listopada 2012. – U Gerlingenu, nedaleko od Stuttgarta održana je već tradicionalna Slavonsko-Baranjska večer s ciljem predstavljanja, ali i očuvanja ne samo slavonske već i hrvatske tradicije među mnogobrojnim hrvatskim

iseljeništvom u Saveznoj Republici Njemačkoj, posebice s područja Baden-Württemberga. Uz hrvatskog konzula Antu Cicvarića, u prepunoj sportskoj dvorani Stadthalle, okupljenima se obratio i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

 

“Ovako veliki broj okupljenih govori o ustrajnosti Hrvata u očuvanju naše kulture i tradicijske baštine, otvorenosti hrvatskog naroda u prihvaćanju nove domovine, ali ponajviše o ljubavi Hrvata prema matičnoj domovini Hrvatskoj”-istaknuo je Marušić u svom govoru. Okupljene goste i uzvanike, do kasnih noćnih sati zabavljao je tamburaški sastav “Lole”, a nastupili su i lokalni KUD-ovi koji su još jednom dokazali kako se naš ples i pjesma njeguju i izvan granica Hrvatske. Uz predstavnike iseljenika, župan Marušić održao je i neformalan sastanak s hrvatskim konzulom Antom Cicvarićem tijekom kojeg se upoznao s radom i djelovanjem hrvatskog iseljeništva na kulturnom, gospodarskom i sveopćem društvenom planu. (BPZ)

Related Post