OKUČANI

1004 0

U nedjelju, 22. srpnja 2012. godine, okučanski vjernici su se rastali sa svojim dosadašnjim župnikom fra DAMIROM PAVIĆ. Nakon tri godine provedene u Okučanima, a kao župnik godinu i četiri mjeseca, on je premješten u župu Brestovsko /Srednja Bosna/ gdje će obnašai dužnost župnika i duhovnika časnih sestara Klarisa koje žive u istoj župi.

 

U oproštajnom govoru upućenom fra Damiru između ostalog je rečeno: “Vi ste preuzeli župu koja je svojom strukturom specifična na vjerskom, nacionalnom, moralnom i kulturnom polju. Satkana je od vjernika iz 136 župa bivše države, tj. od ljudi koji su iskusili prognaničku i izbjegličku tragediju, a neki je i nakon dvadesetak godina proživljavaju, npr. nerješeno stambeno zbrinjavanje, neuposlenost i drugo i za kratko vrijeme napravili vidni napredak u duhovnom smislu.

Vaš predani rad su prepoznali i općinske vlasti općine Okučani pa su Vam u povodu Dana općine i blagdana sv. Vida Mučenika dodjelili Priznanje zbog zalaganja za duhovni napredak vjernika, koje Vam je predano na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Okučani na sam blagdan i Dan općine”.

Oproštajnoj misi su nazočili brojni vjernici župe sv. Vida i okolnih župa i budući župnik, što su nazočni vjernici s radošću prihvatili.

Fra Damir se zahvalio dirljivim riječima: “Ostat će mi uvijek u srcu glasovi zbora “Glas radosti”, djece i mladih koji su svojim pjevanjem budili uspavana srca i pozivali na susret s Gospodinom. Hvala Isusu za njih i neka ih On uvijek prati svojom ljubavlju i blagoslovom. Zahvaljujem Gospodinu što sam imao u svojoj župi divne vjeroučitelje, časne sestre ministrante, čitače, pjevače, pastoralne i ekonomske vijećnike, prakarature, osobe koje čiste crkvu i uređuju prostor oku župne kuće i sve Vas ostale vjernike koji ste učinili da ova župa rađa dobrim plodovima.

Zahvalan sam Gospodinu i na dobroj suradnji s općinskim vlastima, prosvjetnim djelatnicima, policijom, radio-postajom “Bljesak” i svim drugim institucijama iz ovog mjesta. Na koncu, pozivam Vas da novoga župnika lijepo primite”.

Za novog okučanskog župnika je imenovan fra MARIO RADMAN koji je na Veliku Gospu 1999. godine u Okučanima služio svoju Mladu misu, a do sada je obnašao dužnost župnika u župi Rumboci.

Fra Damiru je zaželjen sretan put, a fra Mariu upućene srdačne riječi dobrodošlice.

fra Mario Radman i fra Damir Pavić

Related Post

VANDALIZAM U OKUČANIMA

Autor - 13/04/2016 0
OKUČANI, 13. travanj 2016. – U noći s 11. travnja na 12. travanj ove godine, na području općine Okučani dogodila…