U OKUČANIMA FRATAR OSNOVAO BICIKLISTIČKI KLUB „SVETI FRANJO“

1185 0

Autor Milorad Oršulić – Mican

OKUČANI, 8. studeni 2010. – U Okučanima, među brojnim športskim klubovima, djeluje i Biciklistički klub “Sveti Franjo”. Neobičnost ovog kluba je u tome što mu je na čelu fra Damir Pavić, okučanski župnik i zaljubljenik u biciklizam. -Zamisao osnivanja Kluba potekla je iz ljubavi prema biciklizmu, ali i iz mogućnosti koje pruža ovaj sport da se među svim uzrastima

promovira zdrav način života i kršćanske vrijednosti zajedništva, molitve i poštovanja prema svemu stvorenom. Ujedno Klub želi svojom djelatnošću i suradnjom sa svim institucijama doprinijeti kvalitetnijem i smislenijem životu ljudi ovoga kraja – navodi fra Damir Pavić.

Aktivnostima u kluba želi se poticati druženje među članovima i u duhu sv. Franje razvijati ekološku svijest prema prirodi i svemu stvorenom, te kroz biciklistička druženja franjevačkom i marijanskom pobožnošću animirati usvajanje kršćanskih vrednota kroz bavljenje športom. Želi se poticati odgovorne u općinskoj vlasti za izgradnju biciklističkih staza na području općine Okučani i šire. 

Imajući u vidu ciljeve zacrtane Statutom, Klub želi konkretno djelovati na teritoriju općine Okučani i uključiti se u osmišljavanje i uređivanje i uređivanje biciklističko/pješačkih staza. Jedan od gorućih problema je nedostatak takvih staza na području općine, koja bi u duhovno-rekreacijskom smislu koristila svim kategorijma stanovništva. 

Pokrenuta je ideja izgradnje dviju staza: Staze sv. Franje (obala rijeke Sloboštine) i Staze sv. Vida (Okučanska brda.) Članovi BK „Sveti Franjo“ u subotu su, predvođeni fra Damirom Pavićem, ispratili mađarske maratonce do Pakraca.  

 

Related Post

VEČER VOJVOĐANSKIH HRVATA

Autor - 27/07/2010 0
Družili se i evocirali supomene iz zavičaja Autor Milorad Oršulić – Mican OKUČANI, 26. srpnja 2010. – U Okučanima je…

POSLIJERATNO PRIJATELJSTVO

Autor - 20/10/2013 0
OKUČANI, 20. listopad 2013. – Tradicionalno, jučer je po petnaesti puta za redom obilježeno prijateljstvo mještana mađarskog grada Tsazara i Okučana.…