DAN OKUČANSKIH UDRUGA

670 0

OKUČANI, 16. lipanj 2015. – U povodu blagdana sv. Vida Mučenika i Dana općine Okučani po prvi puta je održan, pod pokroviteljstvom općine Okučanii, Mjesnih odobra općine i medijskim pokroviteljstvom Hrvatskog radio “Bljesak”,

Dan okučanskih udruga.

 

Tog dana su se građanima Okučana i susjednih općina predstavile udruge koje aktivno djeluju na području Okučana kroz zanimljive i zabavne sadržaje.

Manifestacija je počela Startom biciklista članova BK “Sveti Franjo” ispred crkve u Okučanima prema Gornjim Bogićevcima. Nakon molitve na grobu pok. Ivane Tomić u Gornjim Bogićevcima – bivše članice BK, koju je prdvodio fra Damir Pavić bivši okučanski župnik i osnivač Biciklističkog kluba otišlo se kod kipa sv. Franje u ulicu Antuna M. Relkovića.

U kripti župne crkve je održano natjecanje u poznavanju prometnih pravila za učenike od 5. – 8. razreda a potom na poligonu spretnosti za najbolje u testovima.

Članovi Nanbudo klub “Slavonija” su izveli nekoliko pokaznih vježbi u borilačkim vještinama.

DVD Okučani u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije su izveli zajedničku vježbu: Demonstracija prometne nezgode i spašavanja.

Lovačka udruga “Vepar” je pripremala čobanac.

Članovi Športsko ribolovna udruga “Pastrva” su pripremili za 300 osoba riblji sspecijalitet: prženu ribu.

Nogometni klub “Psunj Sokol” su prikazali vježbe s nogometnom loptom, dok ssu članovi mlade folklorne sekcije KUD-a “Tkanica” izveli splet igara iz Slavonije.

Sve se to događalo u Parku “Hrvatskih vitezova” i platou župne crkve, a potom je nazočne je zabavljao Vokalno instrumentalni sastav iz Okučana.

Nazočni su tako mogli provesti ugodne poslijepodnevne i večernje sate.

Related Post

VEČER VOJVOĐANSKIH HRVATA

Autor - 27/07/2010 0
Družili se i evocirali supomene iz zavičaja Autor Milorad Oršulić – Mican OKUČANI, 26. srpnja 2010. – U Okučanima je…