ZAVRŠNI KONCERT GLAZBENOG ODJELA OŠ „MATO LOVRAK“

915 0

NOVA GRADIŠKA, 16. lipanj 2015. – Praznik glazbe. Tim je riječima Ana Turkalj, voditeljica glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ upečatljivo okarakterizirala završni koncert,

kojim su 15. lipnja mladi glazbenici završili još jednu nastavnu godinu i pokazali, zajedno sa svojim nastavnicima, djelić onoga što u školi rade i što su naučili.

 

-Ova je godina za nas bila turbulentna, puna neizvjesnosti i zagonetnih stvari, ali i ovaj koncert pokazuje da se ipak sve dobro završava. Koncertom smo vam željeli pokazati dio onoga što mi radimo u jednoj školskoj godini, htjeli smo vam predstaviti sve instrumente koje učimo u našoj školi, zbor i mješoviti orkestar. Zahvaljujem se i gostima  iz Glazbene škole Požega, koji su repertoarom i nastupom također obogatili ovu večer. Bio je to brass kvintet, čiji je član i Zvonimir Oršulić, bivši učenik naše škole. Drago mi je i posebno me veseli što se naši bivši učenici uvijek rado vraćaju na ovu pozornici gdje su imali svoje prve nastupe, a to znači i da su ljubav prema glazbi stekli upravo ovdje. Nadam se da će ju nositi kroz život ma gdje bili- istaknula je, među ostalim, Ana Turkalj. Svečano i dirljivo oprostili su se na kraju ove školske godine i od 15 učenika koji su uspješno završili osnovno glazbeno obrazovanje, a  svim polaznicim, posebno učenicima koji su na kraju ovog dijela glazbenog obrazovanja u našemu gradu, čestitala je i Vesna Lončar Cindrić, ravnateljica OŠ „Mato Lovrak“ u čijem sastavu djeluje glazbeni odjel. – Želim vam da visoko dignuta čela kročite u život uz glazbu- istaknula je.

Ponosni „šestaši“ su: Jakov Prpić, hramonika, nastavnica Blanka Brlić; Leonarda Sokić, klavir, nastavnica Helena Heller, Karla Ivanetić, gitara, nastavnica Marina Karešin; Elizabet Arić, Matea Pauković, Ana Šapina, flauta, nastavnica Željka Dročić;  Helena Tkalčec, Filip Petrović, klavir, nastavnica Silvija Muić Crljenković; Lovro Matijašević, truba, nastavnik Tomislav Ratković; Gabriela Mijatović, Karla Duvnjak, gitara, nastavnik Boris Ružojčić; Arijana Josipović, Sara Kordas, Leonarda Marković, Sara Radoš, klavir, nastavnica Ana Turkalj. Na poklon su dobili bijele ruže, fotografije i čestitke.

Svakako valja istaknuti kako je ova godina u znaku 50-e obljetnice djelovanja Galzbene škole, sada glazbenoga odjela, u našemu gradu. I ponosni smo na sve generacije polaznika koji su u svome gradu  imale priliku za glazbeno opismenjavanje. Podsjećamo i ovoga puta i na pojedinačne uspjehe naših mladih glazbenika na natjecanjima, kao i na visoki rejting zbora koji je dugi niz godina u vrhu glazbene mladeži u RH.

Program ovogodišnjeg završnog koncerta:

Zbor i solo Gabriela Mijatović,6.r,voditeljica i dirigentica prof. Helena Heller (B. Howard/N.Leyden:Fly me to the moon; G. Raskin/N.Leyden;Those were the days); David Strmotić,gitara,2.r (F.Carulli:Anglaise);Martina Suvala,gitara2.r. i Lana Petrić,flauta,2.r (J.Kuffner:Menuet);Borna Franić,truba 2.r. i Helena Vuković, klavir, 5.r. (F.Achac:Debut); Jana Vidović,klavir,4.r.(P.I.Čajkovski:Ševina pjesma); Anja i MatijaLasović,3.r. (K.M.Veber: Valcer za klavir i gitaru); Amalija Tkalčec, harmonika, 5.r.(F.Liszt:Mađarska rapsodija br.2); Lovro Tkalčec,truba, 2.r. i Helena Tkalčec, klavir, 6.r.(M.Jacques:Procession); Nika Margetić i Martina Babić, gitara, 3.r.(M.Linnemann:Duh Irskog mora);Filip Cindrić, harmonika, 4.r.(J.Matanović:Suita Regoč;stavciLegen grad, Regoč i Kosjenka); Lara Dugojević, flauta 2. r. i Luka Bilešić, klavir 4. r.( J.S.Bach:Mussette); Arijana Josipović, klavir, 6.r.(E.Grieg:Valcer u a-molu); Lana Petrić,flauta,2.r. i Filip Petrović,klavir, 6.r.(N.A.Janković:U parteru); Karlo Bukvić, harmonika,5.r. (J.Gade:Tango);Luka Prpić,truba,4.r. i Helena Vuković, klavir, 5. r. (G.Buonononcini:Rondeau);Lana Petrić,flauta,2.r.,Martina Suvala,gitara, 2.r.,Matija Lasović,gitara,3.r., Anja Lasović,klavir,3.r.(M.M.Torcato:Quartetto para Gostar);Anja Vukelić,klavir,3.r.Roko Matošević,harmonika,2.r.,Ivan Matošević, harmonika,4.r. i gost Nikola Brčić,bubnjevi (H.Mancini:Pink Panter);Matea Pauković,flauta, Elizabet Arić, flauta i Gabriela Mijatović, gitara, 6.r. (C.Flopi:Far,far away); Borna Klobučar, klavir, 5.r.,Amalija Tkalčec,harmonika,5.r.,Filip Cindrić, harmonika 4.r.,Ivan Matošević, harmonika, 4.r.,Petra Sokić, harmonika5.r.,Jakov Prpić, harmonika, 6.r .;nastavnice: Silvija Muić Crljenković,klavir, Blanka Brlić, harmonika i gost Nikola Brčić, bubnjevi (A.Piazzolla: Oblivion);gosti BRASS kvintet, Glazbena škola Požega; Orkestar glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“,dirigentica Blanka Brlić (P.I.Čajkovski:Tema iz baleta Labuđe jezero, A.Piazzola:Ave Maria; M.Arnold:Tema iz filma Most na rijeci Kwai).

Related Post

GIMNAZIJA

Autor - 18/06/2012 0
U petak 15.lipnja novogradiška Dvorana Relković bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta. Maturanti Gimnazije, u pratnji svojih profesora,roditelja i…