OKUČANSKA BICIKLIJADA

481 0

OKUČANI, 5. lipanj 2012. – Nakon pučke svete mise, prošle je nedjelje organizirana je Druga okučanska biciklijada na kojoj je sudjelovalo preko 50 mladih i starijih članova Biciklističkog kluba „Sveti Franjo“. Vozilo se do

izletišta u Benkovcu poznatom po arheološkim nalazištima iz doba Rimskog carstva.

 

Mladi su ostatak nedjeljnog poslijepodneva proveli u igranju različitih sportskih igara loptom, potezanju konopca i drugim društvenim igrama, a stariji su potražili mjesto u debeloj hladovini. Uživalo se u specijalitetima s roštilja, a sve je započelo i završilo molitvom.

Biciklistički klub “Sv. Franjo” iz Okučana je poznat po organiziranju biciklističkih hodočašća u Marijanska i druga svetišta. Slijedeće je hodočašće najavljeno za 23. lipnja sv. Ivi u Podmilačje kod Jajca, od Okučana udaljeno oko 150 kilometara.

U Okučanima, među brojnim športskim klubovima, djeluje i Biciklistički klub “Sveti Franjo” čiji je osnivač i predsjednik fra Damir Pavić – župnik sv. Vida Mučenika Okučani. Ideja o osnivanju biciklističkog luba potekla je iz ljubavi prema biciklizmu, ali i iz mogućnosti koje pruža ovaj sport da se među svim uzrastima promovira zdrav način života i kršćanske vrijednosti zajedništva, molitve i poštovanja prema svemu stvorenom. Ujedno Klub želi svojom djelatnošću i suradnjom sa svim insitucijama doprinijeti kvalitetnijem i smislenijem životu ljudi ovoga kraja.

KLIKNITE NA GRUPNU SLIKU

 

Related Post

NEVRIJEME U OKUČANIMA

Autor - 03/08/2015 0
OKUČANI, 3. kolovoza 2015. – U nedjelju (2. kolovoza) u predvečernjim satima okučansko šire područje je zahvatilo nevrijeme. Jak vjetar…