Okučanka u dvorišnoj zgradi pronašla pola kilograma eksploziva

661 0

Građani mogu u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, dragovoljno predati ubojita sredstva bez straha od sankcija
OKUČANI, 26. srpnja 2019. – Na području Policijske uprave brodsko-posavske, dvoje građana su nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, minskoeksplozivnih sredstava i streljiva u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, jučer pozvali policiju, koji su potom preuzeli veću količinu raznog streljiva.
U prvom slučaju, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, od 63-godišnjaka su preuzeli 261 komad puščanog streljiva kalibra 7,9 mm i 724 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 mm.
U drugom slučaju, Policijsku postaju Okučani, nazvala je 67-godišnjakinja i prijavila, da je u dvorišnoj zgradi obiteljske kuće pronašla nepoznati paket, za kojeg misli da je eksploziv. Odmah po dojavi, na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i utvrdio da se radi o plastičnom eksplozivu PEP 500, težine 0,5 kilograma.
Građani i dalje mogu u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, dragovoljno predati ubojita sredstva bez straha od sankcija. Odmah po odluci o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, a više o akciji građani mogu saznati pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

(foto: ilustracija)

Related Post

Dolazio krasti u Slavonski Brod

Autor - 08/08/2017 0
SLAVONSKI BROD, 8. kolovoza 2017. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom sa…