Okučanski mladi tamburaši ponos su KUD-a „Tkanica“

826 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 4. lipnja 2019. – Tamburaši su nezaobilazan dio svakog kulturno-umjetničkog društva pa tako i okučanskog KUD-a „Tkanica“. Za razliku od mnogih drugih kulturno-umjetničkih društava okučanski folkloraši ne moraju brinuti na tko će im svirati da bi oni igrali i plesali.
Kako to obično biva za to je zaslužna jedna ili nekoliko osoba koje okupljaju talentiranu djecu, u ovom slučaju nadarenu djecu koju privlači sviranje na tamburu, prim, tamburaški bas i ostale tamburaške instrumente.
Zrinka Grgić, predsjednica KUD-a Tkanica“, može biti spokojna jer se za to brinu u Osnovnoj školi Okučani u kojoj je jedna od izvannastavnih aktivnosti upoznavanje učenika s folklornom i glazbenom baštinom. Prof. glazbe Brankica Kotač je ta koja prepoznaje nadarene učenike i okuplja ih u tamburaškom sastavu koji svojim nastupima, kao pratnja folkloraša, svojom mladošću i svirkom privlače pozornost na smotrama i drugim folklornim manifestacijama.

Related Post

VINKOVO U STARCIMA

Autor - 18/01/2012 0
STARO PETROVO SELO, 18. siječanj 2012. – U nedjelju, 22. siječnja, tradicionalno će se u Starcima okupiti petrovoselski vinogradara i…