Okučanski mladi tamburaši ponos su KUD-a „Tkanica“

400 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 4. lipnja 2019. – Tamburaši su nezaobilazan dio svakog kulturno-umjetničkog društva pa tako i okučanskog KUD-a „Tkanica“. Za razliku od mnogih drugih kulturno-umjetničkih društava okučanski folkloraši ne moraju brinuti na tko će im svirati da bi oni igrali i plesali.
Kako to obično biva za to je zaslužna jedna ili nekoliko osoba koje okupljaju talentiranu djecu, u ovom slučaju nadarenu djecu koju privlači sviranje na tamburu, prim, tamburaški bas i ostale tamburaške instrumente.
Zrinka Grgić, predsjednica KUD-a Tkanica“, može biti spokojna jer se za to brinu u Osnovnoj školi Okučani u kojoj je jedna od izvannastavnih aktivnosti upoznavanje učenika s folklornom i glazbenom baštinom. Prof. glazbe Brankica Kotač je ta koja prepoznaje nadarene učenike i okuplja ih u tamburaškom sastavu koji svojim nastupima, kao pratnja folkloraša, svojom mladošću i svirkom privlače pozornost na smotrama i drugim folklornim manifestacijama.

Related Post

FOTO REPORTAŽA KOJA BUDI NADU

Autor - 30/11/2010 0
STRMAC, 29. studeni 2010. – Djelatnici građevinske tvrtke „Grading“ iz Cernika i brojni kooperanti koji su angažirani na izgradnji i opremanju…