OLDTIMER KLUB “CLASSIC’99”

565 0

NOVA GRADIŠKA, 4. srpnja 2015. – U organizaciji Oldtimer kluba „Classic 99“ i pod pokroviteljstvom Grada, TZ i BPŽ održani su 4. srpnja, a u Novu Gradišku, iz hrvatskih gradova, ali i iz BIH i Srbije, stiglo je 120 sudionika s oko 80 vozila

– automobila i motocikala. Ova je manifestacija uvrštena i u službeni itinerer Hrvatskog oldtimer saveza.

 

Sve je počelo u jutarnjim satima u prostoru HAK-a, a potom su stari limeni ljepotani zasjali na suncu u središtu grada uz izuzetno veliko zanimanje naših sugrađana i gostiju. Na svečanosti otvorenja ovogodišnjeg 15. Međunarodnog oldtimer susreta okupljenima su dobrodošlicu poželjeli dožupan Davor Vlaović, potom u ime TZ i čelnih ljudi grada, koji su s novogradiškim izaslanstvom u Herzogenaurachu na prvom dijelu programa obilježavanja 35. godina prijateljstva našega i spomenutog njemačkog grada, Ljiljana Siročić, voditeljica referade promovitivnih aktivnosti TZ te na kraju i Krešimir Knežević, predsjednik novogradiškog Oldtimer kluba.

U razgovoru je, među ostalim, izrazio ponos što su, unatoč teškoćama i financijskoj krizi, uspjeli organizirati susrete na koje se odazvao doista veliki broj sudionika. Najstariji automobil bio je „Pacard“ iz 1937. godine vlasništvo dr. Ivana Bagarića, a motocikl DKV 350 kubika iz 1939. vlasnika Zvonka Mužara iz Zagreba.

Na susret se također odazvao i jedan “alfist” zaljubljenik u oldtimere iz Rijeke sa svojim Youngtimerom (vozila starija od 20 godina) Alfa Romeom GTV iz 1995. god.

Novogradiški Oldtimer klub, uz ovu međunarodnu manifestaciju, 7 godina organizira i izložbu vozila i motocikala koje posjeduju članovi kluba (oko 150), također 7 godina i jedinstvenu biciklijadu starih bicikala. Aktivnosti osnivanja Tehničkog muzeja u NG ušle su u treću godinu.

– Taj projekt je pred realizacijom. Grad je osigurao prostor, mi ćemo ga urediti i osigurati eksponate, a s obzirom da je to jedinstevna zbirka koju skupljamo na ovom području i koja zapravo govori o povijesti i razvoju industrije i prometa u našem gradu, želimo da to i ostane gradu- rekao je, među ostalim Krešimir Knežević.

Sudionici ovogodišnjih 15. Međunarodnih oldtimer susreta prošli su 60-ak kilometara rute od Nove do Stare Gradiške, posjetili najprije tvrtku „Hladni val“ u novogradiškom Industrijskom parku, potom sudionike Olimpijade starih sportova u Gornjim Bogićevcima, zatim u Staroj Gradiški prostore bivšeg zatvora, a sve je završilo u Novoj Gradiški u Hotelu „Kralj Tomislav“.

Related Post

DRUŠTVO „NAŠA DJECA“

Autor - 13/06/2013 0
Pozivamo zainteresirane roditelje koji svojoj djeci žele pružiti aktivno, zanimljivo i nezaboravno ljetovanje u Dječjem odmaralištu Slavonski brod , u…