OPASNE ŠUME

2571 0

NOVA GRADIŠKA, 12. rujna 2016. – Na okučanskom području, dana 9. rujna, u šumskom predjelu (u blizini Širinaca), nakon dojave o pronalasku ubojitog sredstva (dana 8. rujna, oko 13.10 sati), obavljen je očevid.

Pritom su stručni djelatnici protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske i Hrvatskog centra za razminiranje, potvrdili da je riječ o protupješadijskoj rasprskavajućoj mini 2A, ručne izrade, koja je zaostala iza Domovinskog rata, a pronađena je u blizini minski sumnjivog područja.

Rasprskavajuću minu su na siguran način preuzele stručne osobe protueksplozijske zaštite u cilju daljnjeg uništenja, te su o događaju obavijestile mjerodavne službe.

 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna u okviru koje građani u neograničenom vremenu, policiji mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju, bez straha od sankcija. Po odluci o dragovoljnoj predaji, potrebno je policiju pozvati na broj 192, čiji će stručno osposobljeni djelatnici doći na dogovorenu lokaciju radi kontroliranog i sigurnog preuzimanja ubojitog sredstva.

Related Post

TRAGIČNA PROMETNA NOĆ

Autor - 27/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibanj 2012. – U dvije prometne nesreće koje su se desile prošle noći u Smrtiću i Ceriku…

POLICIJA UPOZORAVA

Autor - 02/07/2015 0
Na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske objavljena je vijest o novom obliku prijevara, koju prenosimo radi boljeg upoznavanja…

UPORNO VOZIO BEZ DOZVOLE

Autor - 27/11/2014 0
NOVA KAPELA, 27. studeni 2014. – Jučer, oko 10.45 sati u Novoj Kapeli, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, kontrolirajući…