OPASNE ŠUME

864 0

NOVA GRADIŠKA, 12. rujna 2016. – Na okučanskom području, dana 9. rujna, u šumskom predjelu (u blizini Širinaca), nakon dojave o pronalasku ubojitog sredstva (dana 8. rujna, oko 13.10 sati), obavljen je očevid.

Pritom su stručni djelatnici protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske i Hrvatskog centra za razminiranje, potvrdili da je riječ o protupješadijskoj rasprskavajućoj mini 2A, ručne izrade, koja je zaostala iza Domovinskog rata, a pronađena je u blizini minski sumnjivog područja.

Rasprskavajuću minu su na siguran način preuzele stručne osobe protueksplozijske zaštite u cilju daljnjeg uništenja, te su o događaju obavijestile mjerodavne službe.

 

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ je i dalje aktualna u okviru koje građani u neograničenom vremenu, policiji mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju, bez straha od sankcija. Po odluci o dragovoljnoj predaji, potrebno je policiju pozvati na broj 192, čiji će stručno osposobljeni djelatnici doći na dogovorenu lokaciju radi kontroliranog i sigurnog preuzimanja ubojitog sredstva.

Related Post

KAZNENO PRIJAVLJEN

Autor - 09/07/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 9. srpnja 2015. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom potvrdili sumnju…