OPASNOST SU NA CESTI

1060 0

BUDIMO SIGURNIJI U PROMETU! Apel je to Policije sudionicima u prometu. Činjenica je, da je velika većina sudionika u prometu uzorita, no tu je i manji broj onih koji ne štuju prometne propise. Skoro svakodnevno policija uočava,

evidentira i sankcionira takve sudionike u prometu, koji grubo krše prometne propise ne vodeći računa o sigurnosti. Česti su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, česti su prekršaji prekoračenja brzine, ne korištenja sigurnosnih pojaseva, zaštitnih kaciga i drugi prekršaji, koji mogu rezultirati teškim ozljedama i fatalnim posljedicama.

 

Pozivamo vozače da promisle o tome kako bi se osjećali da stradaju u prometu ili njima draga osoba, zbog nekog tko je pijan sjeo za upravljač vozila, prebrzo vozio ili počinio drugi teži prekršaj.

 

Policija apelira na svijest svih sudionika u prometu da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te tako doprinesu prvenstveno vlastitoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Budimo sigurniji u prometu – stoji u apelu Policijske uprave brodsko-posavske.

 

I današnje policijsko priopćenje potvrda je prisutnosti neodgovornih sudionika u prometu koji ugrožavaju sigurnost u prometu i ljudske živote.

 

Policijski službenici su sinoć uhitili 52-godišnjaka, nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. Utvrdili su da je on, oko 22.05 sati, u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, upravljao osobnim automobilom Golf bez registracijskih oznaka, pod zabranom, pod utjecajem alkohola, te nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Policija je alko-testom u njegovu organizmu očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 1,54 promila, te protiv njega podnosi kaznenu prijavu, optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog.

 

Oko 21.45 sati, sinoć, u Pivarama, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, nadzirući promet, zaustavili su moped, koji je odjavljen u srpnju, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, bez pripadajuće dokumentacije, pod utjecajem alkohola upravljao 20-godišnjak, bez zaštitne kacige na glavi. Na mopedu se sa njim nalazio 23-godišnjak, također bez zaštitne kacige na glavi. Alko-testiranjem je u organizmu 20-godišnjeg vozača mopeda, očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,81 promila. Policija protiv 20-godišnjaka podnosi obvezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog, a protiv 23-godišnjaka obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Jučer, oko 17.10 sati, u Davoru, dogodila se prometna nesreća koju je uzrokovao vozač traktora s 2,08 promila alkohola u organizmu. Do prometne nesreće je došlo, jer se 77-godišnjak upravljajući neregistriranim traktorom, nije držao strane kretanja, već je prešao na suprotnu stranu kolnika i traktorom udario u parkiran osobni automobil. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Traktorist je nakon toga napustio mjesto događaja, ne razmijenivši podatke sa vlasnikom parkiranog automobila, no policijski službenici su ga ubrzo našli i alko-testirali. U njegovu organizmu je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,08 promila. Policija protiv njega dostavlja obavezni prekršajni nalog i optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Related Post

DAN POLICIJE PROSLAVLJEN U SIBINJU

Autor - 05/10/2017 0
SLAVONSKI BROD / SIBINJ – Policijska uprave brodsko-posavska, danas (4. listopada), obilježila je Dan policije, zaštitnika policije, Svetog Mihovila, u…