OPĆINA REŠETARI ZA BRŽU PROVEDBU EU PROJEKATA

1120 0

REŠETARI – Načelnik Zlatko Aga, direktor poduzeća Slavča d.o.o.,Nova Gradiška, Ivan Kožoman, voditelj EU projekta aglomeracije Nova Gradiška-Cernik-Rešetari Ivan Kožoman, predstavnici izvođača radova tvrtke KOMING d.o.o. Koprivnica i nadzora nad radovima tvrtke SEDRA CONSULTING d.o.o., Zagreb, razgovarali su o stupnju realizacije do sada najvećeg projekta u području infrastrukture novogradiškog kraja.

Potvrđeno je da je projekt bio na najvišem stupnju pripremljenosti, a sufinancira se iz Strukturnih instrumenata Europske unije, državnog proračuna, Hrvatskih voda i dijela sredstava JLS-e. Ukazano je, međutim, na svakodnevne prepreke koje usporavaju realizaciju ugovorenih radova.

Podsjećamo, radi se o projektu rekonstrukcije sustava vodoopskrbe, rekonstrukcije i izgradnje sustava odvodnje s priključcima, koja je bila upravo tema ovoga sastanka, zbog spajanja dva distributera vodoopskrbe RVD-a Davor i Slavče Nova Gradiška.

Zaključeno je da će se problematika priključaka prenijeti na Hrvatske vode, Zagreb, kako bi se ubrzalo s rješavanjem problema koje izvođač radova ima na terenu.

Zaključeno je i da će se radovi po selima na području Općine Rešetari privesti kraju koncem travnja 2017. godine, osim u naselju Drežnik. Zatim će uslijediti popravcima površina ispred kućnih ulaza te uređenju kanalske mreže. (Izvor Općina Rešetari)

Related Post

ČUVAJU OBIČAJE SLAVONSKOG SELA

Autor - 03/02/2014 0
Udruga žena „Brđani“ iz Brđana, organizira prvu zabavnu priredbu „ČIJALO PERJA“ kao jedno u nizu događanja u Općini Rešetari, kojima…

BOJIŠNICA USRED SELA

Autor - 16/05/2012 0
GORICE – U nedjelju se u Goricama s razlogom slavilo. Obnovljen je i otvoren društveni dom koji je bio na…