Općine Stara Gradiška, Okučani, Gornji Bogićevci i Dragalić osnovale službu komunalnog redarstva

655 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 8. kolovoza 2019. – Budući da postoji potreba za komunalnim redarom Općine Stara Gradiška, Okučani, Gornji Bogićevci i Dragalić sklopili su sporazum o međusobnim odnosima i organiziranju zajedničke službe komunalnog redarstva. Sporazumom se temelji na odlukama Općinskih vijeća i njime utvrđuju međusobna prava i obveza. Sporazum su potpisali načelnici Velimir Paušić, Aca Vidaković, Pavo Klarić i Zvonimir Karlik.
Poslove zajedničkog komunalnog redarstva obavljat će komunalni redar kojega će putem natječaja u službu primiti Općina Stara Gradiška, a svaka od općina snosi 25 posto troškova njegovog rada, uključujući i plaću.
Komunalni redar obavljat će poslove komunalnog redarstva što znači da će brinuti o provođenju odluka o komunalnom redu ove četiri općine i obavljati poslovr koji su u skladu s pozitivnim propisima RH, a u nadležnosti su komunalnog redara.
Prihodi od novčanih kazni koje naplati komunalni redar pripadaju općina na čijem je području prekršaj učinjen.

Related Post

HDZ i HSP Ante Starčević

Autor - 17/03/2013 0
Zajednički će podržati kandidature župana Danijela Marušića ponovo za župana Brodsko-posavske županije, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Slavonskog Broda gospodina Dragana…

TRAŽE SE RADNICI

Autor - 18/06/2012 0
OKUČANI, 18. lipnja 2012. – Da Okučanci počnu živjeti od svoga rada, a sve manje ovisiti o socijalnim potporama trebala…