OPERNE ARIJE I OPERETE

666 0

U ponedjeljak 23.travnja 2012. za ljubitelje ozbiljne glazbe koncert su u novogradiškom Domu kulture održali studenti pjevanja Muzičke akademije u Osijeku pod vodstvom mentora doc.mr.art.BERISLAVA JERKOVIĆA.

 

Program je bio prožet arijama iz poznatih opera i opereta slavnih skladatelja (W.A.Mozart, G.Verdi, G.Puccini, G.Donizetti, R.Leoncavallo i I.pl.Zajc).

 

Uz solo točke posjetitelji su imali priliku čuti i grupne arije u obliku terzeta i kvinteta uz klavirsku pratnju ass. Ante Blaževića.

 

Koncert je svojom raznolikošću vodio publiku prema sve boljem raspoloženju.

 

MARGARETA MATIŠIĆ (mezzospopran) , ANA MARIJA DUNDOVIĆ (sopran), FILIP HOZJAK (tenor), DANIJELA BOŽIČEVIĆ (sopran), GABRIJELA ŠKRABAL (sopran) i BORIS ŠILI (bariton) svojim izvedbama zaista su unijeli toplinu u prohladnu i kišnu novogradišku večer.

 

Ljudi u svojoj svakodnevici često zaboravljaju na duševnu hranu,poput glazbe. Zato se povremeno treba uputiti na dobar koncert i „nahraniti se“ plemenitim zvucima. I širiti ih dalje….

 

Vanja Markesina,prof. poumar

Related Post

OSVRT NA KAZALIŠNU PREDSTAVU

Autor - 15/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 15. prosinac 2015. – Novogradiški ljubitelji kazališta uživali su u sinoćnjoj predstavi “Njuške” Tearta Exit. U predstavi petnaest…