OPET DROGA – POLICIJA LOVI DILERE

1084 0

STARA GRADIŠKA / SLAVONSKI BROD, 2. Studenoga 2010. – Tijekom vikenda policijski službenici su u tri slučaja pronašli ukupno oko 13 grama opojne droge tipa marihuana i 16 sjemenki indijske konoplje.  

 

U prvom slučaju je kod 18-godišnjaka iz Stare Gradiške koji je zatečen 29. listopada oko 19,30 sati u mjestu Donji Varoš pronađeno oko 6 grama (u 5 paketića zamotanih u alu-foliju) suhe zelene biljne tvari za koju je preliminarnim vještačenjem dobivena reakcija karakteristična za opojnu drogu marihuanu.

 

U drugom slučaju radi se o 29-godišnjaku iz Slavonskog Broda koji se sa još dvojicom prijatelja nalazio na parkiralištu u ulici Vladimira Nazora u Slavonskom Brodu, a koji je po nailasku policije odbacio jednu ručno rađenu cigaretu, sačinjenu od mješavine duhana i zelene biljne tvari (0,92 grama)nalik marihuani. Kod njega je kasnije pronađen jedan paketić sa sadržajem 2,51 gram suhe zelene biljne tvari nalik marihuani. Izvršenom daljnjom pretragom njegovog osobnog automobila i obiteljske kuće koju koristi, a po nalogu Županijskog suda u Slavonskom Brodu pronađeno je još 16 sjemenki indijske konoplje pomiješane s ostacima suhe zelene biljne tvari. Obojica muškaraca su uhićena i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporabe opojnih droga, a policija podnosi kaznene prijave državnom odvjetništvu.

Related Post