OPĆINA OKUČANI

625 0

OKUČANI 28. lipanj 2012. – Vjernici župe sv. Vida iz Okučana su se pridružili proslavi sv. Ive u Podmilačju kako uoči sv. Ive tako i na sam blagdan. Hodočastilo se na različite načine.

Četvorica hodočasnika: Vlatko Batljan, Ivica Jurić iz Okučana te Josip Petrović i Jozo Šugić iz Gornjih Bogićevaca su pješice krenuli u četvrtak u jutarnjim satima iz Okučana i u Podmilačje stigli u subotu, dok su trojica hodočasnika: braća Vladimir i Željo Ćosić i Viktor Šalić iz Caga kod Okučana prijevoznim sredstvom došli do Banja Luke (biskupije) odakle su u petak, nakon blagoslova koji im je udijelio msgr. fra Marko Semren – pomoćni Banjolučki biskup pješice krenuli u Podmilačje i stigli također u subotu. Biciklisti Bisciklističkog kluba “Sveti Franjo” na čelu sa okučanskim župnikom fra Damirom Pavić su krenuli iz Okučana u subotu prije zore k sv. Ivi gdje su stigli na večernju misu. Uz predsjednika Kluba fra Damira biciklisti su bili: vlč. Mihael Kos, Šimun Klarić, Ante Cindrić, Mato Jakobašić, Nenad Jurić, Ivan Batista, Alojz Vujčić, Šimun Grin, Velimir Vučak, Zlatko Redžić i Ivan Crnković. Pratitelji koji su se brinuli za sigurnost i druge potrebe bijahu: dr. Mario Bokulić, Tadija Juroš i Darko Golub.

 

Na sam blagdan sv. Ive iz Okučana je krenuo i jedan autobus hodočasnika. Budući da je zainteresiranost za odlazak sv. Ivi bila veća nego što je autobus mogao primiti, okučanski vjernici su putovali s hodočasnicima iz župa Rajić, Gornji Bogićevci i Stara Gradiška.

 

Misu bdjenja, uočnicu sv. Ivi je služio uzoriti Vinko kardinal Puljić, dok je jutarnju na blagdan sv. Ive fr. dr. Ivo Orlovac – gvardijan samostana na Petrićevcu, a pučku misu fra Mirko Filipović gvardijan samostana na Plehanu.

Među desetcima tisuća hodočasnika bilo je dosta i Okučanaca

Biciklisti u trenutcima odmora

Članovi biciklističkog kluba SVETI FRANJO – slika za uspomenu

Vlatko Batljan-Dajko, Ivica Jurić, Josip Petrović i Jozo Šugić su za tri dana pješice stigli u Podmilačje

Brončani kip sv. Ive na ulazu u podmilačko svetište

Related Post

HSS NASTAVLJA TRADICIJU

Autor - 24/10/2013 0
OKUČANI, 24. listopada 2013. – Općinska organizacija Hrvatske seljačke stranke Općine Okučani i organizacije žena HSS-a “Hrvatsko srce” i ove…