SOLDUS ZAPOSLIO 60 OKUČANACA

6157 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 6. studenoga 2017. – Kao i u svim drugim općinama u Brodsko-posavskoj županiji i na području Općine Okučani mladi odlaze u potrazi za poslom. Problem je to s kojim je suočena lokalna samouprava koja u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti nastoji stvoriti uvjete za razvoj obrtništva i drugog poduzetništva, a time i zapošljavanja.

Velik iskorak u tom pravcu u Okučanima je napravila tvrtka SOLDUS d.o.o., Kralja Tomislava 5, vodeći proizvođač unutarnje i vanjske stolarije u regiji, koja posluje u prostoru nekadašnje tvrtke Galtar.

Kako kaže Aca Vidaković, općinski načelnik, ta je tvrtka zaposlila 60 djelatnika, a vjerojatno će zaposliti i nove jer bilježi rast zahvaljujući permanentnom ulaganju u tehnologiju i educiranju proizvodnih radnika. Naglašava da zapošljavanje tolikog broja ljudi puno znači za okučanski kraj.

Tvrtka se razvija i dalje zapošljava, a uz nekvalificiranu radnu snagu, traže se električari i CNC operateri.

Dodajmo da tvrtka posjeduje suvremeno opremljene proizvodne pogone sa sofisticiranim automatskim strojevima. Proizvodi se po najvišim standardima i zahtjevima tržišta s certifikatima strane renomiranih instituta za hrvatsko i europsko tržište. Široki dijapazon ponude obuhvaća PVC, drvenu, aluminijsku, drvo-alumijsku vanjsku stolariju i unutarnja vrata.

Related Post