Ministar Oleg Butković o projektima u Slavonskom Brodu

1383 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 31. 5. 2017. U radnom posjetu Brodsko-posavskoj županiji danas je boravio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te tom prilikom posjetio neke od lokacija većih infrastrukturnih projekata u Slavonskom Brodu.

Župan Danijel Marušićna sastanku u Velikoj vijećnici zahvalio je ministru na posjeti te istaknuo infrastrukturne projekte koje županija trenutno provodi: „Pored Luke Brod i riječnog puta, tu su još i infrastrukturni projekti poput Istočne vezne ceste, nastavka Južne obilaznice Nova Gradiška, specijalne ceste kod Đure Đakovića… Imamo jako puno određenih projekata a neki su od njih doista u završnoj fazi, barem što se tiče izvedbe dokumentacije. Ovaj je posjet bio potreban i hvale vrijedan i vjerujem da ćemo imati velike koristi od svih ovih projekata.” – rekao je Marušić.

Govoreći o kapitalnom projektu Luke Brod direktor Lučke uprave Marijan Jurić rekao je kako je kroz projekt ‘Slavonija’ nađeno rješenje za Luku “Brod” koja u prvoj fazi kreće s kontejnerskim terminalom čije se otvorenje očekuje u narednih 45 dana. Vezano za termoelektranu i tvornicu bioetanola koja je planirana u sklopu Luke Jurić je dodao: – „Naknadno se išlo u preprojektiranje prema kojem će se ići na dva bloka od po 250 megawata. U ovoj godini predana je dokumentacija za lokacijsku dozvolu i dogovoren je početak pripremnih radova od strane investitora” – kazao je Marijan Jurić, naglasivši pri tome kako su tu i dodatne investicije u projektu Lučke uprave koje se financiraju iz CEF-a. Riječ je o bespovratnim sredstvima u iznosu od 22 milijuna eura, a koji obuhvaća nastavak gradnje veza od 250 metara sa kompletnom željezničkom i cestovnom infrastrukturom

Ministar Butković i župan Marušić obišli su i lokaciju budućeg 400-metarskog spoja od Đure Đakovića sa Sjevernom veznom cestom koji će dodatno rasteretiti gradske prometnice preusmjeravanjem tranzitnog prometa izvan grada.

Predstavnici Hrvatskih cesta upoznali su ministra Butkovića s podatkom kako u lipnju idu s raspisivanjem natječaja za rekonstrukciju i proširenje Svačićeve ulice.

– „Projekt će biti rađen u dvije faze. Prvom fazom, vrijednom 15 milijuna kuna, trebalo bi započeti raspisivanjem natječaja u lipnju, a drugom fazom, vrijednom 12 milijuna kuna, treba riješiti još dio imovinsko-pravnih odnosa koji su se pojavili no i to očekujemo da bi bilo ove godine – najavio je ministar Butković.

 

Related Post

DOM ZA STARIJR I NEMOĆNE

Autor - 02/12/2011 0
Slavonski Brod 1. prosinca 2011. – U sklopu Dana otvorenih vrata Doma za starije i nemoćne osobe, prezentirana su sva…