OPĆINA REŠETARI

1048 0

Ono što jer za Općinu Rešetari i njegovo stanovništvo isto tako veoma važno, sanacija će se obaviti bez kune iz općinskog proračuna.

 

REŠETARI, 7. svibnja 2016. – Za nekoliko mjeseci, Rešetari će se riješiti velikog komunalnog problema. Sanirati će se odlagalište neopasnog otpada površine 36 tisuća četvornih metara. Ono što jer za Općinu Rešetari i njegovo stanovništvo isto tako veoma važno, sanacija će se obaviti bez kune iz općinskog proračuna. Vrijednost projekta je 20.858.820,00 kuna, a financira se novcem Kohezijskog fonda Europske unije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u omjeru 85 posto Kohezijski fond EU i 15 posto Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Bilo je zato puno zadovoljstva na jučer održanoj Uvodnoj konferenciji projektu „Sanacija odlagališta neopasnog otpada Rešetari” na kojoj je radove prigodno otvorila Ksenija Matošević, izaslanica Slavena Dobrovića, ministra zaštite okoliša i prirode. Priliku da se zahvali svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta iskoristio je načelnik Zlatko Aga, ističući kako će sanacijom odlagališta učinci biti višestruki jer više neće biti negativnog utjecaja na okoliš, od smanjenja emisije štetnih plinova iz odlagališta, onečišćenja tla i vode i drugih negativnih utjecaja na ljudsko zdravlje.

Kako je naglašeno Projekt će pridonijeti ostvarenju ciljeva iz Strategije gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, odnosno Plana gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj, obzirom da je jedan od ciljeva zatvaranje i sanacija svih postojećih odlagališta paralelno s izgradnjom centara za gospodarenje otpadom.

 

Izvođač radova je Poduzeće za ceste d.o.o. Slavonski Brod koji bi radove trebao završiti do 30. studenog ove godine.

 

Osim Ksenije Matošević, izaslanice ministra zaštite okoliša i prirode, nazočni su bili Ljubomir Majdandžić, v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Nataša Dankić-Sliepčević i Lidija Tošić, voditeljica Odjela za tehničku verifikaciju zaštite okoliša i prirode i glasnogovornica u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, saborski zastupnik Davor Vlaović, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, Josip Grgić, direktor Centra za gospodarenje otpadom Brodsko-posavske županije kao izaslanik župana Danijela Marušića, predstavnici izvođača radova, projektanti i drugi.

Related Post

VELIKO GRADILIŠTE

Autor - 28/04/2016 0
REŠETARI, 28. travanj 2016. – Područje Općine Rešetari i ove će godine biti veliko gradilište. Osim radova na sanacijo odlagališta…