OPĆINA REŠETARI

744 0

BUKOVICA, 28. listopad 2012. – Jučer je u Bukovici, najmanjem naselju u općini Rešetari sa svega pedesetak domaćinstava, bilo iznimno svečano. Razlog za slavlje bilo je otvaranje društvenog doma.

 

Da se kuća koju je kupila bivša mjesna zajednica, a u njoj bila trgovina, proširi i adaptira za potrebe sela i njegovih mještana, Općina Rešetari je utrošila oko 300.000 kuna.

-Dom nije velik ali može zadovoljiti potrebe sela. Osim što je u cijelosti obnovljen i izgrađena nadstrešnica na ulazu, uređena je kuhinja i sanitarni čvorovi. Uvjeren sam da će dom mještani Bukovice sigurno često koristiti, ne samo za službene svrhe već i za druženje druge privatne potrebe – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga. Dodao je da će ove godine preko Regionalnog vodovoda Davor -Nova Gradiška, započeti izgradnja vodovoda, a u izradi je i glavni projekt kanalizacije za koju očekuje da će se pronaći sredstva u fondovima Hrvatskim vodama.

 

Zadovoljni su jučer bili mještani, a posebno predsjednik Mjesnog odbora Valentin Degiacinto, koji je zahvalio načelniku Zlatku Agi i općini Rešetari, ne samo na domu već i ostalim radovima koji su izvedeni posljednjih godina a s kojima je unaprijeđen život mještana Bukovice.

Zajedno s načelnikom Zlatkom Agom otkrio je spomen ploču na domu, a s predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković i prigodno presjekao vrpcu i mještanima dao dom na upotrebu.

Obraćajući se mještanima načelnik Zlatko Aga i predsjednica Vijeća Milka Perković govorili su o naporima koji su ulagani u stvaranje boljih uvjeta života za mještane tog sela. Dom je posvetio velečasni Luka Slobođanac, a u prigodnom programu nastupilo je Kulturno-umjetničko društvo Rešetari.

 

U Bukovicu je posljednjih godina uloženo više 700.000 kuna. Uređeno je mjesno groblje na kome su izgrađene staze, promijenjena je vanjska rasvjeta, uređena fasadu župne crkve i prilaz crkvi, uz pomoć Hrvatskih voda dijelom je uređen vodotok kroz selo, a dijelom je izmijenjena niskonaponska električna mreža, a uređena su i dva poljska puta.

Related Post