OPĆINA REŠETARI

1614 0

REŠETARI, 21. lipanj 2013. – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Rešetari za predsjednika je izabran HRVOJE MOĆAN (HDZ), a za zamjenike IVANKA GRGIĆ (HSS) i BRANKO BABIĆ

(SDP – koalicija HSLS, HNS,SDP,HSU). Hrvoje Moćan i Ivanka Grgić izabrani su nadglasavanjem 7:6, a Branko Babić sa 11 glasova za i 2 suzdržana.

Koalicija HSLS, HNS LIBERALNI DEMOKRATI, SDP, HSU dobila je 6 mjesta u Općinskom vijeću što nije bila dovoljna većina da ima i svog predsjednika, budući da su HDZ sa 3 i HDSSB i HSS sa po 2 vijećnika postigli sporazum i dobili većinu od 7 glasova i nadglasali vijećnike koalicije stranaka.

Koalicija stranaka je za predsjednika predložila Alojza Mađarevića (HSS), a za zamjenike Milku Perković (HSLS) i Branka Babića (SDP). Nadglasavanjem 6:7 Mađarević i Perkovićka nisu prošli. HDZ, HDSSB u HSS za predsjednika su predložili Hrvoja Moćana i za potpredsjednike Ivanku Grgić i Mirelu Muić. Mićan i Grgićaka izabrani su odnosom glasova 7:6, dok se ta Mirelu Muić nije ni glasalo jer je prethodno za drugog potpredsjednika izabran Branko Babić.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati odnos između Općinskog vijeća i načelnika Zlatka Age koji je iz HSLS-a.


Članovi Općinskog vijeća su:

ŽELJKO MARINOVIĆ ( umjesto Zlatka Age), ŽELJKO KOLAKOVIĆ, MILKA PERKOVIĆ, BRANKO BABIĆ, HRVOJE MILAK I ŽELJKO DOMAZETOVIĆ (svi koalicija HSLS, HNS LIBERALNI DEMOKRATI, SDP, HSU), JURICA ATLAGOVIĆ, MLADEN MILAK i HRVOJE MOĆAN (svi HDZ), MIRELA MUIĆ i IVAN PAUŠIĆ (HDSSB),IVANKA GRGIĆ i ALOJZ MADŽAREVIĆ (HSS).

Related Post

NA GROBLJU U REŠETARIMA

Autor - 01/07/2014 0
REŠETARI, 1. srpnja 2014. – Povodom Dana državnosti, u Rešetarima, na mjesnom groblju uz centralni križ i spomen ploču poginulih…