OPĆINA REŠETARI MEĐU PRVIMA UVODI

581 0

Općina poziva na potpisivanja ugovora 150 korisnika socijalnih naknada

REŠETARI, 16. srpnja 2014. – Općina Rešetari odlučila se za model angažiranja u javne radove prema odredbama novoga Zakona o socijalnoj skrbi

svih korisnika socijalnih naknada, te će svi radno sposobni ili djelomično radno sposobni sudjelovati u radu za opće dobro.

 

Pozivaju se svi primatelji zajamčene minimalne naknade da se odazovu na potpisivanje Ugovora o radu za opće dobro koje će im dostaviti Općina Rešetari, a takvih osoba na području Općine Rešetari ima 150.

 

Sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, korisnici zajamčene minimalne naknade koji se ne odazovu pozivu za sudjelovanje u radovima za opće dobro bez naknade, izgubit će pravo na naknadu i neće je moći koristiti narednih 6 mjeseci. U javnim radovima korisnici socijalne naknade moraju sudjelovati najmanje trideset, a najviše devedeset sati mjesečno.

 

Inicijativa Općine Rešetari je da potiče radnu aktivaciju nezaposlenih radno sposobnih korisnika socijalne pomoći i da te osobe na taj način pridonesu zajednici u kojoj žive i time se lakše nose s činjenicom da ovise o pomoći države i općine.

 

Za sada je Općina Rešetari jedna među prvim općinama i gradovima u Hrvatskoj koji će započeti s takvom vrstom aktivnosti koja će u velikoj mjeri biti vidljiva u čistoći i uređenju općine Rešetari.

Related Post

POLICIJA U PREVENTIVNOJ AKCIJI

Autor - 07/04/2013 0
REŠETARI, 7. travanj 2013. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška 4. travnja su započeli sa provedbom prve faze projekta…