OPORBA TUŽILA HDZ – Upitne odluke zadnje Županijske skupštine

783 0

SBplus/Marija Radošević/Glas Slavonije

Županijska je, pak, pročelnica uvjerena kako je zasjedanje ŽS-a bilo potpuno zakonito te kako bi bila velika šteta da donesene životno važne odluke ne krenu odmah u realizaciju. 

NOVA GRADIŠKA 26. srpanj 2011.  – Iako je 21 oporbeni vijećnik napustio nedavnu 18. sjednicu

Županijske skupštine, ona je održana te su donesene odluke o čijoj će se legalnosti izjasniti Ministarstvo uprave. Naime, tom su ministarstvu oporbenjaci poslali podnesak u kojem su osporili zakonitost sazivanja Skupštine.

Podsjetimo, vijećnici HDZ-a s koalicijskim partnerima ekspeditivno su riješili deset točaka dnevnog reda, među kojima je i rebalans proračuna. Proračun je povećan za gotovo 29 milijuna kuna, djelomično zbog povećanja vlastitih prihoda ali i zbog odluke Vlade o izmjenama u planu raspodjele decentraliziranih sredstava.

Dana je i suglasnost kapitalnim ulaganjima, kao što je 8,2 milijuna kuna za gradnju poliklinike u Slavonskom Brodu, dok je približno 9 milijuna kuna planiranih za gradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo i Hitne medicinske pomoći u Novoj Gradiški. Značajna je to odluka za Novogradiščane i mještane desetak okolnih općina koji su godinama čekali rasplet diobne bilance u bolnici.

– Njezinim okončanjem stvoreni su preduvjeti da novogradiška bolnica može u svom krugu darovati zemljište Zavodu za javno zdravstvo. U međuvremenu je došlo do reforme Hitne medicinske pomoći i pojavila se potreba za dogradnjom prostora Hitne pomoći, pa je na zadnjoj sjednici ŽS donesena suglasnost za gradnju prostora Hitne pomoći u sastavu zgrade ZZJZ-a, koja će se financirati iz dobiti ZZJZ-a – kazala je županijska pročelnica za zdravstvo Klara Šćuka, navodeći kako je riječ o primjeru dobre suradnje zdravstvenih ustanova.

Hoće li, međutim, odluke zadnje sjednice Županijske skupštine biti legalne ili ne, odlučit će resorni ministar. Županijska je, pak, pročelnica uvjerena kako je zasjedanje ŽS-a bilo potpuno zakonito te kako bi bila velika šteta da donesene životno važne odluke ne krenu odmah u realizaciju.

Miroslav Čupić – Zamjenik predsjednika Županijske skupštine

(foto: Emil Cipar)

Related Post