GASTRO VECERI BATRINA 2011.

630 0

BATRINA, 26. srpnja 2011. – Prve Gastro večeri Batrina 2011. bile su, na zadovoljstvo svih onih koji su se u petak i subotu našli u središnjem parku u Batrini, pun pogodak. Zadovoljni su i organizatori jer se dobro jelo i uz glazbu zabavljalo, a Batrinci su se pokazali kao vrsni majstori u spravljanju ribljih i lovačkih specijaliteta. U petak se okupilo

više od tisuću ljudi, a u subotu nešto manje jer je u okolnim mjestima padala obilna kiša. 

– Budući da smo ovu manifestaciju organizirali prvi puta izuzetno smo zadovoljni. Cijene su bile pristupačne, svi pripremljeni specijaliteti su prodani i, što je također važno, ljudi su se dobro zabavili. Nije bilo loših komentara. Organizacija je bila dobra, a posebno treba pohvaliti našu mladež, koju namjeravamo nagraditi izletom. Ovo nam je bio dobar poticaj za narednu godinu i za još bolju organizaciju – kaže Dražen Grozdanović.

Na natjecanju u kuhanju ribljeg paprikaša iskazale su se ekipe Športsko ribolovne udruge „Štuka“ Nova Kapela, koje su osvojile prva tri mjesta. Nagradu za prvo mjesto primio je Mladen Milinković, za drugo Branko Rogić i za treće mjesto Damir Vračić. Posjetitelji su u petak u slast pojeli gastronomsko umijeće natjecatelja, ali i lizali prste poslije drugih specijaliteta od ribe, kao što su šaran u procijepu, pohani šaran i som. Za ostale je bilo jela s roštilja.

U subotu su posjetitelji, pored ribljih specijaliteta, uživali u lovačkim specijalitetima: lovačkom čobancu, lovačkim specijalitetima sa roštilja te drugim delicijama sa slavonske trpeze. Uz bogatu ponudu jela i pića obje večeri gosti su uživati uz glazbu tamburaša i sastava „RITAM NOĆI“.

Naglasimo da je prihod od ove manifestacije namijenjen je uređenju i opremanju središnjeg parka u Batrini, te da su Batrinci još jednom potvrdili zajedništvo koje ih krasi u naporima da unaprijede život u svom mjestu.

Ovu gastronomsko-zabavnu manifestaciju organizirali su Udruga „Sveti Antun“ Batrina, Lovačka udruga „Kuna“ Batrina, Nogometni klub „Batrina“ Batrina, KUD „Šokadija“ Batrina i Športsko ribolovna udruga „Štuka“ Nova Kapela.

foto: Udruga “Sveti Antun” Batrina

Related Post