OSNOVANA UDRUGA HRVATSKIH VETERANA DOMOVINSKOG RATA 121. BRIGADE – PUKOVNIJE NG

588 0

NOVA GRADIŠKA – U utorak, 26. svibnja osnovana je Udruga hrvatskih veterana Domovinskoga rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška. U ime Osnivačkog odbora razloge je pojasnio Mato Modrić:

 

 

Mato Modric

{saudioplayer}../audio/BLJESAK-MATAMODRIC.mp3{/saudioplayer}

 

Okupljenim braniteljima u mjesnom domu u Mašiću obratio se i Jozo Bungić, predsjednik županijske Udruge veterana i dragovoljaca iz Domovinskoga rata i rekao slijedeće:

 

Jozo Bungic

{saudioplayer}../audio/BLJESAK-JOZOBUNGIC.mp3{/saudioplayer}

 

Evo i riječi pukovnika Adama Tomičića, predsjednika Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata grada Nova Gradiška:

 

Adam Tomicic

{saudioplayer}../audio/BLJESAK-ADAMTOMICIC.mp3{/saudioplayer}

 

Osnivačkom saboru Udruge veterana 121. brigade-pukovnije NG bili su nazočni kao gosti i Željko Bura, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada NG te Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i županijskog Crvenog križa. Na početku osnivačkog Sabora udruge pozdravljena je Lijepa naša, a potom minutom šutnje odana počast poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Izabrana su radna tijela, potom usvojen Poslovnik o radu kao i Statut udruge usklađen s novim Zakonom o udrugama. Za predsjednika je izabran Mato Modrić. Dopredsjednici su Viktor Alekšević i Anto Kikić. Izvršni odbor broji 10 članova, a izabrani su: Radovan Valentić, Drago Ivanišević, Ivan Pišonić, Davor Dubinko, Petar Mihalić, Antun Sjeverac, Željko Altman, Juraj Ribarić, Vlado Bizjak i Petar Ivković. Izabran je i tročlani Nadzorni odbor: Drago Mandić, Zvonko Domazetović i Boris Živković te Sud časti: Ivan Hila, Marijan Jandrić i Ivan Lalić.

Related Post

SKUPŠTINA OGRANKA MATICE HRVATSKE

Autor - 02/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. ožujka 2012. – Na sinoć održanoj izvještajno-izbornoj skupštini Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška za predsjednika je ponovo…