Osnovna škola Čavle dominirala na Erste Plavoj ligi u Rijeci

246 0

“Erste Plava liga fenomenalan je projekt na koji i djeca koja možda nikad ne bi sudjelovala na nekom atletskom natjecanju dolaze bez opterećenja”, kaže profesorica Bojana Kukec iz OŠ Čavle
 

Kvalifikacije Erste Plave lige u Rijeci su uvijek među najmasovnijima, pa je tako bilo i ovog puta. Na Kantridi se natjecalo 577 učenica i učenika iz Primorsko-goranske županije, a po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je plasman na finale koje će se održati u Zagrebu, u sklopu Boris Hanžeković memorijala.

Osnovna škola Čavle redovito je među najbrojnijima na natjecanju u Rijeci, a ovog puta je njihova dominacija bila izrazita jer je na startnim listama bilo čak 157 učenica i učenika te škole.

Ovako veliko zanimanje OŠ Čavle za Erste Plavu ligu pojasnila je profesorice tjelesne i zdravstvene kulture iz te škole, Bojana Kukec.

„Ulažemo puno truda i volje kako bismo zainteresirali djecu za sport. Kako smo već godinama najbrojnija škola koja nastupa na Erste Plavoj ligi u Rijeci, motivacije ne nedostaje jer se djeca žele oprobati u atletici. Iz te volje dolaze i rezultati. I roditelji reagiraju na takav interes svoje djece, pa onda i oni napune tribine i vesele se sa svima nama. Zahvaljujem i Atletskom klubu Kvarner koji nam je organizirao prijevoz i omogućio dolazak u ovako velikom broju“, kaže profesorica Kukec i dodaje:

„Imamo dobre uvjete za nastavu tjelesnog odgoja, a ja je uvijek nastojim planirati oko natjecanja koja nam predstoje. Djeca tako nastavu shvaćaju kao testiranje i pripremu za natjecanje, pa bih voljela da ih ima što više. Zato je Erste Plava liga fenomenalan projekt na koji i djeca koja možda nikad ne bi sudjelovala na nekom atletskom natjecanju dolaze bez opterećenja. Ja im uvijek kažem ‘Idemo se zabaviti!’, a onda rezultati sami dođu. I broj djece koja ostaju u sportu nam je dobar pokazatelj koliko su ovakva školska natjecanja važna“.

I voditeljica projekta Erste Plava liga Ivana Brkljačić vrlo je zadovoljna svime viđenim u Rijeci.

“Jako me veseli ovako velik odaziv djece, atmosfera na stadionu i odlična organizacija AK Kvarner. Moram reći da smo imali preko 800 prijava, no odgoda prvog termina zbog lošeg vremena vjerojatno je spriječila rekordan odaziv na kvalifikacije Erste Plave lige u Rijeci. Ovo je najznačajniji atletski projekt za djecu u Hrvatskoj, što potvrđuju i reakcije nastavnika koji dovode školsku djecu na natjecanje”, zaključila je Ivana Brkljačić.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se kvalifikacijama u Zadru, u četvrtak 16. svibnja. 

 

Foto: EPL/Pro Sport

Related Post