PRODAJOM MANJIH NEKRETNINA PRIVODI SE KRAJU STEČAJ U KLASU

1100 0

Za 45.000 kuna kuća za odmor i livada prodana Mariji Gašparović, a za 41.000 kuna kuća, dvorište i oranica Tomislavu Matoševiću

NOVA GRADIŠKA – Da stečajevi dugo traju znaju svi, pogotovo vjerovnici koji u dugotrajnoj pravnoj proceduri nastoje naplatiti svoja potraživanja, te bivši radnici koji često ne uspiju naplatiti svoja potraživanja.

Stečajevi su u tijeku u gotovo zaboravljenim novogradiškim tvrtkama, kao što su naprimjer trgovačko poduzeće Mercis, Modna konfekcija Nova, Obrtnička kreditna unija,te građevinske tvrtke Beton i Strmac.

U dugotrajnom stečajnom postupku, uz DI Sekulić je i Prehrambena industrija KLAS, nekada uzdanica novogradiškog poljoprivrednog razvoja na koju se oslanjalo selo i kojoj je seljak novogradiškog kraja mogao prodati sve svoje tržne viškove, bez obzira o kolikim se količinama radilo.

Na javnim dražbama postupno se rasprodaje njegova imovina, a stečajevi privode kraju. Glavne nekretnine, silose i industrijsko dvorište na Urijama kupila je Tvornica slada Slavonija slad, a sada se prodaju preostale manje nekretnine.

Na posljednjoj dražbi Mariji Gašparović iz Nove Gradiške prodana je za 45.020 kuna kuća za odmor i livada, a Tomislavu Matoševiću iz Cerničke Šagovine za 41.100 kuna kuća, dvorište i oranica upisane u k.o. Cernička Šagovina.

Related Post

KAMPANJA

Autor - 05/04/2019 0
SLAVONSKI BROD, 5. travnja 2019. – Jučer je u Slavonskom Brodu, na parkiralištu, pored Kazališno koncertne dvorane održana završna konferencija,…