OSNOVNI TEČAJ MEDITACIJE – 21. I 22. SVIBANJ

687 0

OSNOVNI TEČAJ MEDITACIJE

 

Osnovni tečaj meditacije predstavlja temelj programa Svjetskog duhovnog univerziteta. Taj tečaj omogućuje logično i praktično razumijevanje odnosa između duha i materije, odnosno povezanosti duše, Boga i materijalnog svijeta. Niz lekcija u ovom tečaju vodit će vas na učinkovito unutarnje putovanje.

 

Ovaj osnovni tečaj Univerziteta odvija se u nekoliko glavnih tema ili lekcija:

 

* Svjesnost i samouvid

 

* Um, intelekt i osobnost

 

* Odnos s Bogom

 

* Glavna obilježja Raja Yoga meditacije

 

* Zakon karme

 

* Drvo čovječanstva i vječna svjetska drama

 

* Čin kreacije, transformacije i održavanja

 

* Duhovne snage i stil života

 

Dobrobit od tečaja

Teme ovog tečaja vode u dublje razumijevanje sebe, vaših unutarnjih pozitivnih kvaliteta i urođenih vrijednosti. S vremenom, ovo razumijevanje postaje prirodni dio vaše svakodnevne svjesnosti, konstruktivno utječući na to kako vidite sebe kao i na vaš odnos prema svijetu.

 

Istraživanjem i doživljavanjem ovih univerzalnih koncepata u meditaciji doći ćete do svjesnosti o povezanosti među ljudima, te o pravima, ulogama i odgovornostima pojedinca. To je veoma važno za duhovni razvoj i dat će vam novu perspektivu o vrijednostima kao što su pravda, sloboda, poštovanje i ljubav.

 

Koncepti koji se izlažu u ovom tečaju jednostavni su ali duboki, i pristupačni su ljudima bilo koje društvene pozadine i vjerovanja. Jednostavan i čestit trud je jedini preduvjet za uspjeh u meditaciji. Kao i u svemu drugom, dobrobit meditacije i duhovnog studija je u proporciji vremena i truda koji ulažete.

 

Upisi na tečaj

Osnovni tečaj meditacije ponuđen je u svim centrima Brahma Kumaris besplatno. Svaki se tečaj sastoji od niza lekcija, koje se održavaju jednom ili dvaput tjedno. Tečaj se poučava u malim grupama.  

Related Post

Autor - 22/11/2018 0
27. studeni 2018., utorak 18:30 h — UČILIŠTE RELKOVIĆ (foaje) Otvorenje Izložbe „GAVRAN U LETU“ autorica: kustosica Danijela Juranović, prof.…

Autor - 14/01/2018 0
KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Ministarstva hrvatskih branitelja organizira obilježavanje 26.…