OTAC DOMOVINE

1039 0

NOVA GRADIŠKA, 29. veljače 2016. – Povodom 120. obljetnice smrti Oca Domovine dr. Ante Starčevića, gradska organizacija HSP AS jučer je u Gradskoj vijećnici okupila novogradiške pravaše i ostale građane

kako bi se evocirala sjećanja na utemeljitelja pravaškog nauka i moderne hrvatske nacije.

 

Okupljene, među kojima su bili brodski starčevićanci predvođeni predsjednikom županijske organizacije dr. Tomislavom Vlajnićem, je pozdravio Dario Marenić, predsjednik Gradske organizacije HSP AS.

 

-Zahvaljujem vam se što ste došli, posebno našim novim članovima koji su došli iz HSP-a i koji su prepoznali HSP dr. Ante Starčević, u ovom trenutku stožernu pravašku stranku u našem gradu, kao ozbiljan politički čimbenik.

 

Uvjeren sam da će primjer iz Nove Gradiške vrlo brzo slijediti u cijeloj Hrvatskoj. To je ono čemu svi pravaši pozdravljaju. Napravili smo to pred izvanredne izbore za Gradsko vijeće i gradonačelnika Nove Gradiške. Domoljubna koalicija koja je pobijedila ispred svih političkih opcija desne orijentacije je razlog zašto smo u Novoj Gradiški potpisali koalicijski sporazum sa HDZ-om i HSS-om. U našem gradu su zajedno tri stranke koje slijede nauk dr. Ante Starčevića, Stjepana Radiča i dr. Franje Tuđmana. Te tri stranke spremne su preuzeti odgovornost za upravljanje gradom – kazao je Dario Marenić.

 

Nekoliko domoljubnih pjesama pročitala je Evica Kraljić, a o hrvatskom političaru, publicisti i književniku dr. Anti Starčeviću, koji se rodio 23. svibnja 1823. godine u Žitniku kod Gospića, a umro je 28. veljače 1896. u Zagrebu, govorila je i prezentaciju pripremila prof. Sara Simić iz Davora.

Related Post

HSP NOVA GRADIŠKA

Autor - 11/06/2012 0
Što se tiče situacije u Gradskom vijeću Nove Gradiške, pravaši smatraju da se radi o političkim igrama i pripremaju za…

HSP NOVA GRADIŠKA

Autor - 04/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 4. travanj 2012. – Posljednjih dana oživjela je stranačka prostorija HSP-a na Trgu kralja Tomislava. Od subote dolaze…