PROGLAS HSP-a

1599 0

Događaju i bliskoj i daljnjoj povijesti uče nas da nikad više ne smijemo biti naivni i razoružani, već naprotiv dobro opremljeni i oslonjeni na vlastite snage u obrani RH. – kazao je predsjednik Gradske podružnice HSP-a mr. sc. Damir Mastošević

 

NOVA GRADIŠKA, 9. lipanj 2012. – Gradska podružnica Hrvatske stranke prava Nova Gradiška danas prije podne je na središnjem gradskom trgu predstavila proglas pod nazivom „Sačuvajmo hrvatsku vojsku“.

Proglas je bio i tema tiskovne konferencije, koju je vodio Mladen Kaužljar, Član Glavnog stana HSP-a za Brodsko-posavsku županiju. Na konferenciji je bio i Dalibor Damičević, novi predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Brodsko-posavske županije.

– Povod sazivanja tiskovne konferencije je izbor Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije, a koji je bio četnički vojvoda i aktivno sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku. Također je poznat kao pripadnik četničkih postrojbi tzv. „Belih orlova“ koji su počinili mnoge ratne zločine na području istočne i zapadne Slavonije.

S obzirom na izjavu Nikolića da je Vukovar srpski grad i da se Hrvati nemaju tamo što vraćati, te izjave da sanja o granicama „Velike Srbije“ na liniji Virovitica – Karlovac – Karlobag, govori o tome da se on nije odrekao svoje četničke ideologije.

Ovo je vrlo ozbiljna izjava jer Nikolić je izabran na demokratskim izborima većinom glasova, odnosno voljom naroda, te time možemo očekivati da će i većina građana Srbije podržavati njegove stavove.

Podržavamo predsjednika RH Ivu Josipovića što neće biti prisutan na inauguraciji Tomislava Nikolića, ali smatramo da to nije dovoljno. Osobito je neodgovarajuća reakcija Vlade RH s obzirom na težinu novonastale situacije u regiji. Izjava Vesne Pusić, ministrice vanjskih poslova u dnevniku Nove TV kako je predsjednik Nikolić „neprilagođen“ situaciji u kojoj se našao kao predsjednik, te da još uvijek djeluje i govori kao stranački lider je pokušaj da se opravdaju njegove izjave, što mi oštro osuđujemo.

Ozbiljnost novonastale situacije je i veća zbog sadašnjeg niskog nivoa vojnog potencijala RH u pogledu brojnosti pripadnika oružanih snaga i loše tehničke opremljenosti. Susjedi koji su zajedno s nama u NATO savezu imaju ili su u prošlosti imali određene pretenzije na naš teritorij, te u slučaju pobjede desnice na njihovim parlamentarnim izborima možemo očekivati obnavljanje takvih ideja. Na taj način dugoročno gledano upitna je njihova pomoć uz obrani RH.

Hrvatska prije svega mora osigurati dovoljan broj pripadnika oružanih snaga RH, jer sadašnjih 600 dobrovoljnih ročnika godišnje nije dovoljno. Isto tako potrebno je imati dovoljan broj tenkova, aviona i druge logističke opreme…

Oružane snage RH potrebno je hitno podignuti na visok tehnički i taktički nivo organizacije koja će služiti prvenstveno odvraćanju bilo kakvih primisli ili pokušaja za posezanjem hrvatskog teritorija. Događaju i bliskoj i daljnjoj povijesti uče nas da nikad više ne smijemo biti naivni i razoružani, već naprotiv dobro opremljeni i oslonjeni na vlastite snage u obrani RH. – kazao je predsjednik Gradske podružnice HSP-a mr. sc. Damir Mastošević.

Related Post

PRIOPĆENJE HSP-A

Autor - 09/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 9. travanj 2013. – Svakim danom situacija u gradu Nova Gradiška je sve gora, a građani su neinformirani.…

NOVOGRADIŠKI PRAVAŠI

Autor - 30/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 30. ožujak 2012. – Damir Damičević, povjerenik HSP-a za Županijsko vijeće Brodsko-posavske županije imenovao je Željka Kraljića za…

HSP – KANDIDATI

Autor - 23/03/2013 0
Kandidat za župana Brodsko-posavske županije je predsjednik Županijskog vijeća HSP-a, Brodsko-posavske županije, gospodin Dalibor Damičević, inženjer prometa. Član je Glavnog…