REŠETARI

862 0

REŠETARI, 10. lipanj 2012. – Središnji događaj obilježavanja Dana OŠ „Ante Starčević“ 8. lipnja bila je glazbeno-scenska priredba na kojoj su se u školskoj športskoj dvorani okupili učenici i učitelji, roditelji i umirovljeni djelatnici škole i

velečasni Luka Slobođanac, a među gostima bili su i Ružica Vidaković i Davor Vlaović, zamjenici župana brodsko-posavskog. Prije toga položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

 

Ravnatelj Tihomir Batalo pozdravio je goste, čestitao na uspjehu učenicima i učiteljima i podsjetio na najznačajnija događanja u protekloj školskoj godini. Izrazio je zadovoljstvo jer su učenici ostvarili primjeren angažman i uspjeh u školi i na natjecanjima, a učitelji se nastavili usavršavati.

OŠ „Ante Starčević“ bila je mjesto brojnih događanja obrazovnog karaktera, ali i značajnih društvenih događanja koja provodi zajedno s lokalnom zajednicom. Škola je bila domaćin Međužupanijskog stručnog vijeća za Brodsko-posavsku, Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju. Te stručnog skupa razredne nastave, učitelja vjeronauka i županijskog susreta mladih tehničara. Održan je i tradicionalni godišnji susret s roditeljima poginulih branitelja i pjesnicima iz dijaspore, a škola je bila domaćini izbora uzorne seoske žene i smotre folklora Slavonac sam time se ponosim.

Za ostvarene uspjehe ravnatelj je pohvalio kolektiv škole zajedno s učenicima, koje kako je istaknuo, ne bi bilo moguće ostvariti uspjehe bez sinergije koja je pokazana a za koju je škola dobila brojne čestitke. Pohvale su dobili i od zamjenice župana Ružice Vidaković, koja je, najprije pohvalila učenike i učitelje koji su pripremili glazbeno-scenski program, a potom i potvrdila vijest da će se u Rešetarima iduće godine graditi nova škola.

– Kao osnivači škole nastaviti ćemo se truditi osigurati najbolje uvjete u okviru naših financijskih mogućnosti. Sigurna sam da ste sa dosadašnjim standardima zadovoljni, ali uvijek može i bolje. Pretpostavljam da vam je poznata informacija da je gotov idejni i glavni projekt za izgradnju. Škola će se graditi decentraliziranim sredstvima ili sredstvima iz novog modela javnog i privatnog partnerstva koje Vlada zagovara – kazala je Ružica Vidaković.

Obilježavanje Dana škole bila je i prigoda da se tradicionalno nagrade najbolji učenici. Nagrađeni najosmaši, učenici koji su svih osam godina postigli odličan uspjeh. Priznanja su im uručili zamjenici župana Ružioca Vidaković i Davor Vlaović. Priznanja su dobili i učenici koji su se iskazali u školskim natjecanjima u županiji i državi.

 

Related Post

KESTENIJADA U REŠETARIMA

Autor - 19/10/2014 0
REŠETARI, 19. listopad 2014. – Društvo „Naša djeca“ Rešetari danas je na zadovoljstvo najmlađih stanovnika općine organiziralo, sada već tradicionalnu…

Najuzornija Hrvatska seoska žena

Autor - 23/10/2011 0
REŠETARI, 22. listopada 2011. – Za najuzorniju hrvatsku seosku ženu izabrana je Monika Kemenović iz Dijankovaca, prigradskog naselja Križevaca, za…