Uz novčanu potporu, Općina Rešetari roditeljima daje i poklon paket odjevnih predmeta za novorođeno dijete koje je sašila mlada poduzetnica Martina Pilat

971 0

REŠETARI, 11. ožujak 2019. – Općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković organizirali su primanje za roditelje i djecu koja su rođena od 1. siječnja 2019. godine.

Za devetero djece roditelja je isplaćena novčana potpora, a Općina je u cilju pronatalitetne politike uvela i novinu koja je obradovala roditelje. Radi se o poklonima koji se sastoje od odjevnih predmeta koje je sašila mlada poduzetnica Martina Pilat. Tako se poklon za djevojčice sastoji od ručnika s trljačicom, suknjice, dva bodija, podbratka za bebu, trakice za kosu, tutu majice i tajice, dok poklon za dječake sadrži ručnik s trljačicom, dva bodija, podbratka za bebe i dvoje hlačica.

U cilju demografske obnove Općina Rešetari isplaćuje novčane naknade za prvo dijete 1.000, za drugo 2.000 i treće i svako sljedeće dijete 3.000 kuna. Uz poklon paket odjevnih predmeta novčana potpora se isplaćuje u roku od 60 dana nakon podnošenja zahtjeva.

Related Post