SVJETSKI DAN OKOLIŠA

610 0

NOVA GRADIŠKA 10. lipanj 2012. – Jučer u 10 sati sa gradske „šahovnice“ startala je kolona biciklista koji su vozeći bicikl pokazali ekološku osvještenost građana Nove Gradiške i prijatelja iz Slavonskog Broda. Povodom Svjetskog

dana okoliša SBTV i Udruga volontera Nove Gradiške, uz podršku mnogih pokrovitelja, grada Nova Gradiška i Policijske postaje Nova Gradiška, realizirali su ovu manifestaciju s ciljem ukazivanja na sve potrebitije očuvanje prirode i okoliša, te kako je vožnja biciklom korisna također i za zdravlje samog čovjeka. O tome je govorila predsjednica Udruge volontera dr. Vesna Oršulić dok je cijeli program manifestacije vodio glavni urednik SBTV-a Darko Junačko.

 

Uz volontere, brojne Novogradiščane i Brođane, koji su ranom zorom krenuli biciklima prema Novoj Gradiški, turu Nova Gradiška – Cernik – Nova Gradiška odvezao je i dogradonačelnik grada Nove Gradiške ing. Milan Mateša zajedno sa svojom kćerkom.

Ugodnu atmosferu jučerašnjeg prijepodneva upotpunili su članovi tamburaškog sastava „8 regimenta“, a malo dalje svirala je i gradska limena glazba.

Related Post