Otvoren 4. Festival kave i slavonskih kolača

1139 0

NOVA GRADIŠKA, 11. kolovoza 2018. – Ispred hotela Kralj Tomislav danas je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić otvorio četvrtu, sada već tradicionalnu manifestaciju, Festival kave i slavonskih kolača u organizaciji Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.

-Prenosim pozdrave gradonačelnika Vinka Grgića i želim se zahvaliti Dinki Matijević, direktorici Turističke zajednice i svima koji su osmislili i organizirali ovu manifestaciju. Drago mi je da su svi ugostitelji, koji su od prve godine prihvatili sudjelovanje i dalje s nama u ovoj lijepoj priči. Vidim, što me raduje, da ova manifestacija polako, ali sigurno postaje tradicionalna. Zahvaljujem ovom prilikom i obrtu “Mađarica” koji nam osigurava domaće slavonske kolače, kao i našim dragim umirovljenicima i Folklornom ansamblu mladih – kazao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

-Moram priznati da je ova manifestacija po mnogo čemu posebna zbog toga što ima višestruki značaj. Objedinjuje suradnju naših ugostitelja i njihovu gastronomsku ponudu, našu tradiciju i folklor koje nam priređuju naše kulturno-umjetničke udruge, a donosi i crtice o znamenitim osobama iz novogradiške povijesti po kojima su i kave u našim ugostiteljskim objektima dobile naziv. Svega ovoga ne bi bilo da nema dragih ljudi kojima sam i sada okružena, prije svega Grada Nova Gradiška i njihove potpore. Ove godine u suorganizaciji s Turističke zajednice je i Udruženje obrtnika Nova Gradiška i potpora predsjednika Tomislava Šimića komu se ovom prigodom i zahvaljujem. Poseban pozdrav i zahvala vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su se spremno odazvali i ovogodišnjem Festivalu kave i slavonskih kolača – kazala je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice.

Treba istaknuti da su glavni sudionici ove manifestacije Kavana Exit, caffe bar/noćni bar The Corner Pub, Caffe & lounge bar IN, Hotel kralj Tomislav, Obrt Mađarica, Cake bar Malina koji će i ove godine Novogradiščanima priuštiti ispijanje posebnih kava, a kušanja slavonskih kolača obrt Mađarica i Cake bar Malina.

Do. 15. kolovoza u navedenim ugostiteljskim objektima posluživat će  se kava iz uobičajenog asortimana objekta, uz dodavanje jedne kave koju su osmislili sami  ugostitelji, a koja nosi naziv znamenite osobe iz novogradiške povijesti, a svi oni koji piju kavu dobit će uz nju slavonske kolače. O znamenitoj osobi, po kojoj kava nosi naziv, sve se može pročitati na podlošku ispod kave. Tako će se u Kavani Exit moći popiti kava Kramarić, u Caffe baru/noćnom baru The Corner pub kava dr. Tomić, u Caffe & lounge baru IN kava Karlo Dieneš, u Hotelu kralj Tomislav kava Marija Terezija i Cake baru Malina kava Josip Pintarić-Puco.

Svi oni koji su se danas prije podne zatekli su središnjoj gradskoj ulici nisu požalili jer su mogli uživati i u nastupu Udruge Matice novogradiških umirovljenika i Folklornog ansambla mladih.

Prema programu Festivala kave i slavonskih kolača u navedenim ugostiteljskim objektima moći će se uživati i u posebnim večernjim programima i finim slasticama. Već sutra 12. kolovoza u ljetnom vrtu kavane “Exit” u 20 sati počinju glazbeni sadržaji 23. Novogradiškog glazbenog ljeta. Koncertu pod zvijezdama „U ljetnu večer“ nastupit će profesori i učenici srednjih glazbenih škola i Glazbenih akademija.

Related Post

TRAŽI SE KUPAC

Autor - 18/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 18. lipanj 2012. – Temeljem pravomoćnog rješenja o prodaji nekretnina u stečajnom postupku nad DI Stjerpan Sekulić, Trgovački…

ŽUPANI KOD MINISTRA GRČIĆA

Autor - 05/09/2012 0
ZAGREB, 4. rujna 2012. –  Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić primio je predstavnike…

IZBORI ZA EU PARLAMENT

Autor - 09/04/2013 0
((Ovo je kružna poruka Petra Bašića, kandidata za hrvatskog zastupnika na izborima za EU parlament 14.4.2013. Namjera pošiljatelja je upoznati…