PROMETNE NESREĆE NA AUTOCESTI KOD OKUČANA: :  11 ozlijeđenih u brodskoj i novogradiškoj bolnici

572 0

NOVA GRADIŠKA, 11. kolovoza 2018. – Jutros oko 5.20 sati, na autocesti u blizini Okučana, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je očevidom utvrdila da je prometnu nesreću uzrokovao 47-godišnjak (državljanin Švicarske), koji je upravljajući osobni automobilom, švicarskih registracijskih oznaka, zbog ne držanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio osobnog automobila (KT registracijskih oznaka), kojim je upravljao 59-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici su od 47-godišnjaka naplatili novčanu kaznu za počinjeni prometni prekršaj.

 Nakon pet minuta, dogodila se druga prometna nesreća na autocesti A3, kod Okučana, koju je uzrokovao 43-godišnjak (državljanin Srbije), upravljajući kombiniranim automobilom VW, talijanskih registracijskih oznaka, a koji je zbog ne držanja potrebnog razmaka, udario u stražnji dio osobnog automobila Volvo (talijanskih registracijskih oznaka), a potom u stražnji dio kombiniranog automobila Iveco (također talijanskih registracijskih oznaka). Volvo je pritom odbačen te udario u zaštitnu odbojnu ogradu, smjerokazni stupić, te potom sletio u kanal, a kombinirano vozilo je odbačeno unaprijed i udarilo u zaštitnu odbojnu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći, ozlijeđeno je 11 osoba, od kojih su tri osobe teško ozlijeđene, dok je osam osoba lakše ozlijeđeno. Svi su zbrinuti u bolnici u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu, a neke osobe su nakon ukazane liječničke pomoći puštene kući. Od trenutka nastanka prometne nesreće promet se na autocesti odvijao usporeno, a od 9.20 sati je normaliziran.

Policijski službenici protiv 43-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

(foto: ilustracija)

 

Related Post