OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „ŠUMA OKOM ŠUMARA“

2146 0

Autor Franjo Samardžič

NOVA GRADIŠKA, 15. kolovoza 2017. – U povodu Novogradiškog glazbenog ljeta sinoć je u prostoru stare NAME predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Oliver Vlainić otvorio fotografija pod nazivom „Šuma okom šumara“.

Izložba je to istoimenog ovogodišnjeg 13. bjelovarskog salona fotografije koju Novogradiščani i posjetitelji Novogradiškog ljeta ne bi trebali propustiti pogledati. Radi se o fotografijama koje plijene pozornost svojom ljepotom, prizorima i detaljima koje su snimili šumari zaljubljenici u fotografiju obavljajući svoj svakodnevni posao.

Među višestruko nagrađenim autorima fotografija su i djelatnici novogradiške Uprave šuma Goran Dorić, Hrvoje Čeliković, Igor Vrbanić i Zdravko Mišić.

Izložba je ove godine po dvanaesti puta postavljena u Novoj Gradiški zahvaljujući novogradiškom ogranku Hrvatskog šumarskog društva i njenom predsjedniku Mariu Bošnjaku, te organizatorima Novogradiškog glazbenog ljeta i Gradu Nova Gradiška.

– Drago mi je da je novogradiški ogranak “Hrvatskog šumarskog društva” s ovim odličnim fotografijama polučio ovakav uspjeh. Mislim da je ovo jedna od najposjećenijih izložbi jer se organizira u sklopu manifestacije “Novogradiško glazbeno ljeto”. Fotografiranje je slikanje svjetlom, a budući su novogradiški šumari odlični u svom poslu, vjerojatno su zato isto tako uspješni i u fotografiranju, stoga im još jednom na ovome čestitam – kazao je otvarajući izložbu Oliver Vlainić.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina pohvalila je organizatore i izrazila zadovoljstvo što Grad Nova Gradiška ima priliku još jednom ugostiti šumare čestitajući autorima na izvanrednim fotografijama.

– Želim prije svega zahvaliti Gradu Nova Gradiška što dvanaestu godinu zaredom omogućuju nama šumarima da prikažemo svoje radove. 250 godina aktivnog šumarstva u Hrvatskoj i 170 godina “Hrvatskog šumarskog društva” nije malo i tom se činjenicom mi šumari ponosimo. Izložba prezentira jedan mali dio onoga što šumari vide na terenu. Drago nam je da je ova izložba gostovala u Helsinkiju i New Yorku i tako poprimila međunarodni karakter. Želim zahvaliti i svojim kolegama s našeg područja koji su poslali svoje fotografije i pronašli se ovdje na izložbi. To su amateri, profesionalci u šumarstvu koji imaju profesionalno oko za fotografije. Zahvaljujem im se što su na jedan jednostavan način, kroz fotografiju, približili šumu ne samo nama, već i građanima diljem Hrvatske – istaknuo je voditelj Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška Hrvoje Žakić.

Na otvorenju izložbe i ove su godine nastupila oplemenila Hrvatska pjevačka skupina “Slavča.

Related Post

Župan neće u Sabor

Autor - 19/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2011. – S obzirom na nespojivost funkcija župana i saborskog zastupnika, župan Danijel Marušić svoj će…