„ŠUMA OKOM ŠUMARA“: Još jedan uspjeh novogradiških šumara umjetničkih fotografa

2616 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA – U izlogu stare NAME postavljena je izložba fotografija pod nazivom „Šuma okom šumara“. Izložba je rezultat natječaja 13. Bjelovarskog salona fotografije s međunarodnim sudjelovanjem na koji je pristiglo 386 fotografija od 40 autora, od kojih su za izlaganje odabrane 204 fotografije od 36 autora.

Među njima su autori djelatnici novogradiške Uprave šuma Goran Dorić, Hrvoje Čeliković, Igor Vrbanić i Zdravko Mišić. Kako u predgovoru kataloga ističe Antun Krešić, akademski kipar i član žirija, među do sada više puta nagrađivanim autorima su Dorić i Čeliković.

Ove godine POHVALOM za seriju fotografija Taxodium slavonicum dobio je Goran Dorić, a POHVALU za fotografiju pojedinačno dobili su Hrvoje Čeliković (Niski oblaci) i Zdravko Mišić (Praščići).

U užem izboru bile su i fotografije Zamagljeno ogledalo Gorana Dorića i Rosa Hrvoja Čelikovića.

Izložene su i fotografije Šumsko svjetlo (serija od tri fotografije) Hrvoja Čelikovića, te istog autora fotografije pod nazivom Bukova šuma, Zeleno i Poslije kiše.

Goran Dorić na izložbi je zastupljen sa još 12 fotografija. Uz šest fotografija u seriji pod nazivom Mali pozeri, tu su i fotografije Kao aurora borealis (noćna fotografija), Neman iz Kamčnika, Taxsodium slavonicum, Raskoš Tulovih greda, ukrasi jezera i Ledene orgulje.

Zdravko Mišić zastupljen je sa serijom od četiri fotografije Čuvari ceste, te fotografijama Vjeverica, Čaplja, ZMIJA, Putna karavana i Najjača ptica ikad.

Igor Vrbanić se predstavlja fotografijama Perun, Menza, Oprez sklisko i dobra voda.

Novogradiščani bi trebali doći pogledati fotografije u izlogu stare NAME sa 13. Bjelovarskog salona fotografije „Šuma okom šumara“.

Zdravko Mišić, Putna karavana
Zdravko Mišić, Putna karavana

 

Zdravko Mišić, Praščići
Zdravko Mišić, Najjača ptica ikad
Igor Vrbanić, Perun
Igor Vrbanić, Menza
Igor Vrbanić, Dobra voda
Hrvoje Čeliković, Rosa
Hrvoje Čeliković, Niski oblaci
Hrvoje Čeliković, Jesen – bukova šuma
Goran Dorić, Ledene orgulje
Goran Dorić, Taxsodium slavonicum

Related Post