Otvorena izložba novinske fotografije Antuna Tonija Brađaševića

1498 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6. prosinac 2019. – Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidišić, sinoć je u prostoru Turističke zajednice, otvorio izložbu novinske fotografije Antuna Tonija Brađaševića pod nazivom „Grad, ljudi, događaji“.
Prva je to samostalna fotoizložba novogradiškog novinara, kojom se, u povodu Dana grada, ovaj autor predstavlja javnosti. Izložba je zbir brojnih fotografija koje je autor snimio prateći događanja tijekom svog dugogodišnjeg novinarskog rada. Fotografije, koje je izdvojio za ovu izložbu, svjedoče o događanjima i ljudima koji su obilježili autorovo vrijeme u raznim oblastima života. Zato imaju povijesnu i dokumentarnu vrijednost.
Uz to što je ova izložba doprinos obilježavanju Dana grada, vrijednost izloženih fotografija, kako su istaknuli Borislav Vidošić i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, upravo je njihova dokumentarnost i vjerodostojnost.
O autoru, njegovom novinarskom radu i raznim drugim interesima koje je živio kao „sporedne“, ali veoma značajne za njega osobno i njegov život, govorila je Ivanka Herceg.
Treba doći u atraktivan prostor Turističke zajednice i pogledati izložene fotografije, autora, koji će se, kako vjeruje zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, predstaviti nekom novom izložbom novinske fotografije.

Related Post