OTVORENI GRADSKI BAZENI: Isplatilo se čekati 10 godina

4114 0

Kao sastavni dio  Sportskog centra „Ivo Petranović“ sa  sadržajima koje nudi za bavljenje sportskim aktivnostima i rekreacijom, gradski bazeni  su uz kupanje i  mjesto okupljanja uz razne kulturne i zabavne sadržaje

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 11. lipnja 2022. – Nova Gradiška  napokon ima zavidan kompleks  gradskih bazena. Desio se jučer za Novogradiščane  deset  godinama  čekani događaj. Bazeni su napokon  izgrađeni i  uz prigodan program  otvoreni  za kupače. Bazene je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić, a  bazene i kupače blagoslovio  velečasni  Mario Sanić, župnik  novogradiške Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. 

 Svi oni koji su se zatekli na otvaranju  nisu krili zadovoljstvo, posebno mladi kupači  kojima  nije smetala ne baš za kupanje prikladna temperatura. Dakako, zadovoljni su bili i  svi  glavni akteri  realizacije ovog projekta  koji je dodatno Novu Gradišku   kao  turističku destinaciju podigao na višu razinu. Saborski zastupnik i gradonačelnik  Vinko Grgić  i Marijan Furić, direktor  tvrtke Odlagalište d.o.o koja je vodila projekt i  upravljat će bazenima, zahvalili su svima  koji su  imali udjela u njegovoj realizaciji.  Gradonačelnik je podsjetio na  2016. godinu i, kako je kazao, hrabru  odluku  Gradskog vijeća da se ide u izgradnju bazena  prije nego što su se na građevinskom tržištu   promijenili  uvjeti i radovi poskupjeli. Zadovoljan je   što je ispunjen jedan od zahtijeva Dječjeg  gradskog vijeća, a to je bio zahtjev za izgradnjom bazena.  

-Zbog njih i za njih bazene smo i napravili. Kompleks je ovo i prostor koji ostaje svima nama i  našoj djeci. Stoga, uživajmo, dičimo se njime, ali i budimo pametni i čuvajmo i održavajmo ovo kao mjesto susreta, ugodnih druženja i uspomena.- rekao je Vinko Grgić,  otvarajući gradske bazene.

 Izgrađeni su veliki  bazen  dimenzije 50, 61 x 24,42  metra, kružni dječji bazen promjera 20,62  metra  i  mali dječji bazen 10,76 x 7,46 metra. Ukupna vrijednost projekta iznosi  15 milijuna kuna. Sredstva su osigurana kreditom Zagrebačke banke na rok otplate od 10 godina s počekom od 24 mjeseca uz  fiksnu kamatnu stopu od  1,10 posto.  Kredit  je dobiven  na temelju suglasnosti  Ministarstva financija i  jamstva Grada Nova Gradiška.

Kao sastavni dio  Sportskog centra „Ivo Petranović“sa  sadržajima koje nudi   za bavljenje sportskim aktivnostima i rekreacijom, gradski bazeni,  uz kupanje, mjesto su  kako najavljuje Dinka Matijević, predsjednica Gradskog vijeća i direktorica gradske Turističke zajednice,  okupljanja  uz  razne kulturne i zabavne sadržaje.

-Sretna sam i ponosna što smo upotpunili svoju turističku ponudu. Sigurna sam i očekujem vikendom veći  broj posjetitelja. U suradnji s  ugostiteljima i tvrtkom Odlagalište d.o.o, odlučili smo uz kupanje na gradskim bazenima svaki vikend ponuditi  niz  sadržaja u okviru događanja radnog naziva NG summer pool parties. Cilj nam je  usmjeravati razvoj turizma k turizmu doživljaja poput  manifestacija po kojima smo već nadaleko poznati. Uz Novogradiško glazbeno ljeto čije će ovogodišnje izdanje biti zasigurno najveći glazbeni event regije, tu je i sve omiljenija priča Volim ljeto i kulturu koja vikendom, uz Novogradiščane, u grad dovede i posjetitelje iz susjednih gradova Slavonije, a  sada i uz sadržaje koji nas čekaju na bazenima.  Trudimo se svakodnevno osmišljavati nove sadržaje i stvarati novu ponudu tako da se  u Novoj Gradiški uvijek nešto događa. Tome doprinosi sjajan prometni položaj, jer od kud god da krenete, kod nas ste za čas, i eto razloga da navratite na cjelodnevno kupanje, a onda po dobru zabavu u gradski park-  kazala je direktorica Dinka Matijević.

Cijena ulaznice za djecu do 15 godina je 10 kuna, za odrasle 20, a mjesečne 300 kuna. 

Related Post