Otvoreno dječje igralište u naselju „Slavča“

1507 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 14. rujna 2018. –  U nazočnosti brojnih mještana i djece, gradskih čelnika koje je predvodio  gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicima Ivanom Trupinom i Borislavom Vidošićem, te Dinkom  Matijević, direktoricom Turističke zajednice Nova Gradiška, jučer je otvoreno dječje igralište u naselju „Slavča“.  Na radost novogradiške djece to je još jedno u nizu dječjih igrališta otvorenih u posljednje vrijeme na području grada.

-Na radost naše djece otvoreno  je drugo igralište u ovoj godini, a do kraja godine otvorit ćemo još dječja igrališta  u Ulici kralja Zvonimira i na šetnici uz Šumetlicu kod TANG-a. Veseli me to zato što to veseli našu djecu i njihove roditelje.

   Na ovom dječjem igralištu postavljene su sprave  za igru djece u vrijednosti od 100.000 kuna. Isto toliko  stajat će sprave i u Zvonimirovoj ulici koje ćemo na dječje igralište postaviti za dvadesetak dana. Trenutno se izvode zemljani radovi i postavljaju rubnjaci i betonski temelji za sprave.  Blizu je cesta pa će se postaviti i ograda. – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da grad Nova Gradiška još jednom i igralištima za djecu potvrđuje da s razlogom već godinama nosi titulu Grada prijatelja djece.

  Radove izvodi gradska  tvrtka Eko-Kong.

 Gradonačelnik je govorio i o radovima planiranim za naredno razdoblje.  

-Još jedno dječje  igralište do kraja godine postavit ćemo na šetnici uz Šumetlicu  kod TANG-a. Tu smo u partnerstvu s Hrvatskim vodama koje definiraju dinamiku radova, tako da ne možemo točno reći kada će  biti točno radovi biti izvedeni, uglavnom će biti ove godine. U ovom trenutku realiziramo projekt koji smo kandidirali u iznosu od 150.000 kuna prema Hrvatskoj turističkoj zajednici i od  koje ćemo dobiti 50.000 kuna za sufinanciranje. Riječ je o šest vanjskih fitnes sprava koje ćemo postaviti na Urijama u roštilj zoni. Postavit ćemo četiri stola s klupama i dva roštilja Za tako nešto  našao bi se i prostor i ovdje u naselju „Slavča“ tako da uz djeci u roditelji mogu ovdje uživati. Vizija ovog prostora u naselju „Slavča“ je bila više-stambena izgradnja. To smo promijenili i definirali rekreacijsku zonu.  Uz teniske terene slijedeće godine ćemo napraviti sanitarni čvor, svlačionice i zdravljak koji će moći koristiti mještani ovog naselja. Za to smo predvidjeli sredstva u proračunu za slijedeću godinu. Postoje i mogućnosti sufinanciranja nekih tvrtki koje žele pomoći našem gradu  i našoj djeci pa ćemo tu napraviti i teren za mali nogomet- kazao je gradonačlenik Vinko Grgić.

Related Post