„PAO“ KRIJUMČAR CIGARETA

899 0

Policija pronašla 8.970 kutija cigareta i 135 kilograma duhana

– SLAVONSKI BROD, 5. veljače 2016. – U srijedu, 3. veljače oko 14 sati policijski službenici su zaustavili osobni automobil, SB-registracija, kojim je upravljao 46-godišnjak iz Slavonskog Broda.

 

U suradnji s djelatnicima Carinske uprave pregledom vozila uočen je pregrađeni dio spremnika za gorivo u kojem su se nalazile cigarete.

 

S obzirom da se u automobilu u skrivenom prostoru nalazilo oko 1500 kutija (150 šteka) cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija, Republike Hrvatske 46-godišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora odnosno sumnje da su cigarete prokrijumčarene iz Bosne i Hercegovine.

 

U sklopu kriminalističkog istraživanja nad 46-godišnjakom provedene su pretrage doma i drugih prostora koje on koristi. U pretragama je pronađeno 7. 470 kutija (747 šteka) raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i 135 kilograma sitno rezanog duhana pakirano u devet PVC vreća od po 15 kilograma.

 

Policija će protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, a pronađene cigarete i duhan su do okončanja kaznenog postupka i donošenja rješenja temeljem Zakona o trošarinama na duhanske proizvode predani na pohranu Službi za nadzor, Carinskog ureda Slavonski Brod.

Related Post