PETNAEST MILIJUNA KUNA ZA ENERGETSKU OBNOVU ŠKOLA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

978 0

SLAVONSKI BROD – Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrili su Brodsko-posavskoj županiji 27 milijuna kuna za energetsku obnovu školskih objekata.

U utorak, 24. listopada u Velikoj vijećnici županijske uprave, uz nazočnost predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, župan dr.sc. Danijel Marušić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., za energetsku obnovu devet škola s područja Brodsko- posavske županije.

Sredstva su odobrena za osnovne škole „Ivan Filipović” Velika Kopanica, „Mato Lovrak” Nova Gradiška, „Josip Kozarac” Slavonski Šamac, „M.A. Reljković” Bebrina, „A.Starčević” Rešetari, „Ivan Goran Kovačić” iz Starog Petrovog Sela, osnovne škole iz Okučana i Oprisavaca, te Srednju školu „Antun Matija Reljković” iz Slavonskog Broda.

Kako je u uvodnoj riječi naglasila v.d.pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko- posavske županije dr.sc. Anica Vukašinović, bespovratna sredstva za navedene projekte iznose 15 107 879 kn. Povodom ovog iznimno vrijednog projekta energetske obnove školskih zgrada, u vijećnici su se, uz zamjenike župana Damira Mirkovića i Stjepana Bošnjakovića, okupili ravnatelji škola sa suradnicima, načelnici i predsjednici općinskih vijeća sa suradnicima.

Pozdravljajući ih, župan Marušić je naglasio kompleksnost izrade ovakvih projekata i zahvalio svima koji su svojim radom pridonijeli realiziranju ovih europskih sredstava, od ravnatelja i djelatnika škola, načelnika, županijskih službenika, te je posebno uputio čestitke djelatnicima i direktorici Županijske razvojne agencije Centar za tehnološki razvoj d.o.o. Mireli Brechelmaher, istakavši da su sredstva odobrena za sve kandidirane projekte. Župan je istaknuo zadovoljstvo suradnjom i zahvalnost predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ministru Štromaru, njegovu prethodniku u Ministarstvu graditeljstva Lovri Kuščeviću i državnoj tajnici Dunji Magaš. S velikim zadovoljstvom istaknuo je sustavno ulaganje u povišenje učeničkog standarda i opremljenost školskih objekata, koji zasigurno rezultiraju boljim radnim uvjetima i za učenike i za profesore. Energetskom obnovom školskih objekata smanjit će se potrošnja energije, ali i emisija štetnih tvari u okoliš.(bpz.hr)

Related Post