OŠ I. G. KOVAČIĆA U MJESECU HRVATSKE KNJIGE: „Danas ti čitam!“

2147 0

Autor Višnja Mikić

STARO PETROVO SELO – OŠ I. G. Kovačića Staro Petrovo Selo, u Mjesecu hrvatske knjige, po prvi puta je vrijeme posvetila i glasnom čitanju pod motom „Danas ti čitam!“

Svoje čitalačke vještine okušalo je 23. listopada u ovoj zanimljivoj i korisnoj aktivnosti 70 učenika iz pet razrednih odjela, zatim dva nastavnika, tri pomoćnika u nastavi, pripravnica i knjižničarka. Da bi čitanje proteklo u što ugodnijem ozračju, revni čitatelji smjestili su se u svoj novouređeni dnevni boravak.

Učenici trećeg razreda čitali su iz časopisa „Prvi izbor“ te ulomke iz djela S. Polak i S. Pilić. Peti i šesti razred uživali su u čitanju ulomaka iz djela omiljenih dječjih spisatelja (Ivana Kušana, Mire Gavrana, Zlatka Krilića), a čitali su se i „Bijeg u košari“, „Ljubavni slučaj mačka Joje“ ili pak noviji naslovi poput „Haj, ja sam online“, „Žganci od vanilije“…Osmaši su čitali nove zanimljive naslove poput „Nije fer“ i „Milijunaši“ Maje Brajko-Livaković, „Trči! Ne čekaj me!“ Bojane Meandžija, „Halo, zemlja zove Snježanu“ Sonje Smolec. Uživali su u čitanju poezije, a posebice je sve oduševila interpretacija pomoćnice u nastavi Ivane. Prvašićima je čitala knjižničarka iz dječjih slikovnica.

Glasno čitanje nastavlja se provoditi dalje kroz projekt „Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige“, u koji se školska knjižnica uključila drugu godinu i gdje kroz višemjesečnu aktivnost čitaju „Lažeš, Melita“ u 4. razredu, dok su prošle godine s ondašnjim 4. razredom čitali „Bijeg u košari“.

Related Post