PIVO BOŠNJAK: Marijana i Mario Bošnjak otvaraju atraktivnu pivnicu

2414 0

Autor Franjo Samardžić

Potrudili smo se da u ponudi imamo predikatna i fina piva. Nadam se da će Novogradiščani rado dolazit na okrjepu našom pivima, a nudit ćemo i druga domaća piva – kazao je Mario Bošnjak

NOVA GRADIŠKA, 5. travnja 2019. – Nova Gradiška dobiva zanimljiv ugostiteljski sadržaj koji će ujedno biti i atraktivan sadržaj turističke ponude našeg grada. Na svoje će doći ponajprije pivoljupci, zaljubljenici u domaća kraft piva. Obitelj Bošnjak, danas afirmiran i poznat proizvođač domaćeg svjetlog i tamnog piva, odlučila je investirati u obnovu podruma u kome je bila već gotovo zaboravljena novogradiške pivnice u Gajevoj ulici koje se sjećaju samo najstariji Novogradiščani.
Jučer su u atraktivnom prostoru vlasnici Marijana i Mario Bošnjak okupili na druženju prijatelje i rodbinu, te sve one koji su dali doprinos i pomogli u obnavljanju pivnice, ali i davali potporu da ustraju u proizvodnji piva u Sičicama gdje imaju i kušaonicu.
-Osim što obilježavamo završetak radova na obnovi pivnice, obilježavamo 18 godina PIVA BOŠNJAK, 10 godina komercijalne proizvodnje piva Bošnjak i godinu dana džina MB 72. Nadamo se da će uskoro pivnica početi raditi na zadovoljstvo Novogradiščana.
Osim piva Bošnjak ovdje će se nuditi fini džin u kombinaciji sa tonicima. Danas kombinaciju džin tonika sa našim džinom pravi Luka Markolović, najpoznatiji barmen u Novoj Gradiški. Nudimo danas i naša dva piva, bijelo i tamno.
Ovo je stari pivski podrum koji je bio podrum pivnice koja je bila na prvom katu ove zgrade i posluživala piva više od 100 godina, pa i za vrijeme Lobnine pivovare i proizvodnje piva u Novoj Gradiški. Zato je i jedan od eksponata u ovom prostoru bačvica iz 1926. godine, iz koje se možda točilo i Lobino pivo. Pivo u Novoj Gradiški je uvijek bilo prisutno. Potrudili smo se zato da ovdje u ponudi budu predikatna i fina piva. Nadam se da će Novogradiščani rado dolazit na okrjepu našom pivima, a nudit ćemo i druga domaća piva – kazao je Mario Bošnjak.
-Naša je ideja da u ponudi imamo kraft proizvode, znači rukom rađene proizvode, sa našeg područja, a što nemamo u Novoj Gradiški i okolici naći ćemo u okolnim gradovima i županijama. Ideja je da promoviramo i prodajemo domaće proizvode, od rakije i piva do sokova- kazala je Marijana Bošnjak i dodala da će u ponudi, iako je naglasak na kraftu, imati i neka industrijskih piva.

Related Post