PIVO IZ MALIH OBITELJSKIH PIVOVARA NA NOVOGRADIŠKOM GLAZBENOM LJETU

2361 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2017. – Na Novogradiškom glazbenom ljetu ove godine nije za zanemariti ni gospodarsku aktivnost. Prilika je ono za manje poduzetnike, obrtnike i poljoprivredna gospodarstva da izlože i pokažu čime se oni to bave i što nude na tržištu. Jedna od ponuda bilo je i pivo i to ono iz domaćih malih obiteljskih pivovara.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bošnjak iz Sičica drugu godinu za redom organiziralo je Crafting fest i u Novoj Gradiški okupilo male slavonske proizvođače domaćeg piva iz Đakova, Požege, Osijeka i Županje. Smatraju da pivo, uz sve ostale potencijale koje nudi Slavonija, može biti jako dobar dodatak razvoju turizma.

Drugi festival piva u novouređenom gradskom parku kod fontane otvorio je gradonačelnik Vinko Grgić u nazočnosti brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, predsjednice Gradskog vijeća Ljepše Rakas-Vujčić, zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića i Ivane Trupina, zamjenika ministra hrvatskih branitelja Dinka Tandare i direktorica županijske i gradske Turističke zajednice Ružice Vidaković i Dinke Matijević.

-Ovo je jedna odlična priča. Obitelj Bošnjak ima odličnu recepturu za pivo koje želimo prezentirati i pozvati ljude da dođu i da ga degustiraju. To je početak jednog kvalitetnijeg turizma u kome pivo i gastronomija, po kojoj smo mi Slavonci poznati, mogu ići zajedno. U Slavoniji se uvijek dobro jelo i zašto ne povezati pivo s domaćim delicijama. To je nešto što će ljudi prepoznavati. Neki to već znaju, a neki će to prepoznati za nekoliko godina – kazao je gradonačelnik  Vinko Grgić.

Related Post

GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

Autor - 12/10/2013 0
Na brodskom i novogradiškom području postoji već obučena ekipa, koja je proteklih godina funkcionirala u okviru požeške jedinice