BRANITELJ ŽELJKO RADOŠIĆ IZRAĐUJE ATRAKTIVNE STOLOVE I STOLICE

4622 0

NOVA GRADIŠKA – Hrvatski branitelj Željko Radošić iskoristio je priliku i na ovogodišnjem Novogradiškom glazbenom ljetu pokazao čime se bavi u slobodnom vremenu.

Svima koji su se našli u prostoru Turističke zajednice nije promakla neobična garnitura koja se sastoji od stola i četiri stolice. Tko to radi – prvo je pitanje koje postavljaju.

Uz slobodno vrijeme Željko Radošić, koji čito da ima afiniteta i talenta, od grana koje nađe u šumi i koje mnogi neće uzeti ni za ogrjev pravi stolove i stolce, neobičnih oblika, prije svega atraktivne za vidjeti, a rekli bi normalne za sjediti.

-Radi se o odbačenim suhim granama ili dijelova stabala koje pronalazim u šumi. Zapnu mi za oko i odmah znam za što ih mogu upotrijebiti. Ove godine sam ozbiljnije počeo razmišljati o tome što od njih mogu sve napraviti i uložio više truda. Rezultat je ova garnitura od stola i četiri stolice – kaže Željko i dodaje da još nije razmišljao o tome da prodaje to što napravi.

Željko radi i minijaturne predmete koji su se nekada koristili u svakodnevnom životu na selu, a sada ih sve manje u upotrebi. U minijaturi je napravio sav pribor potreban za svinjokolju, koji je također izložio u prostoru Turističke zajednice. Njegova nadarenost za rad s drvetom nije od jučer.

Može se pohvaliti da jedan njegov rad ima i Sveti Otac papa Franjo. Ove je godine zajedno sa skupinom novogradiških branitelja hodočastio u Rim kod pape. Darivali su mu slavonsku škrinju, koju je Željko izradio, a u kojoj su bili slavonska šlingana košulja ukrašena zlatovezom, slavonski šešir i tkanica.

Željko smatra da bi se i drugi branitelji koji imaju vremena trebali baviti sa stvarima koje ih zanimaju, za koje imaju sklonosti i tako kreativno, korisno i ugodno iskoristiti slobodno vrijeme.

Related Post